Za napredovanje med elito jim bo verjetno (ob pričakovanem porazu Metza proti Viborgu na Danskem) v soboto v Ljubljani dovolj že točka proti Nürnbergu.

Krimova trenerka Marta Bon je na tribuni pustila Anjo Argenti, v ekipo je kljub želodčnim težavam uvrstila Manuelo Hrnjič, med gledalci je bila tudi hrvaška reprezentantka Dijana Golubić (počena stegenska mišica), na osnovi dogovora s trenerjem vratark Rolandom Pušnikom pa je priložnost namesto Sergeje Stefanišin, junakinje zmage proti Viborgu, dobila 21-letna Madžarka Agnes Triffa. Ta je priložnost odlično izkoristila in odigrala svojo najboljšo tekmo v tej sezoni: že v prvem polčasu je zbrala 14 obramb, skupaj pa kar dvajset.

Neizkoriščena Metzova sedemmetrovka že v prvi minuti je nakazala polom gostiteljic, ki so že po dobrih desetih minutah zaostajale s 3:8. Francozinje so bile le bleda senca ekipe s tekme na Kodeljevem, na nasprotni strani pa so krimovke pokazale povsem drugačen obraz kot pred mesecem in pol. Posledice "zamenjave" so bile vidne na semaforju, kajti slovenske prvakinje so si že v prvem polčasu štirikrat (prvič pri 15:8 v 23. minuti) priigrale sedem zadetkov prednosti.

Po dobrih desetih minutah nadaljevanja so si dekleta z Galjevice prvič priigrale "plus 10" (26:16), kmalu zatem pa trikrat še najvišjo prednost (27:16, 28:17, 29:18). Več kot sto Krimovih navijačev, ki so do Metza z dvema avtobusoma potovali več kot dvajset ur, se je že veselilo katastrofe gostiteljic, a je nato sledil velik padec v igri slovenske ekipe. Francozinje so se slabi dve minuti pred koncem po osmem zadetku levokrilne srbske reprezentantke Svetlane Ognjenović (kar sedem jih je dosegla v drugem delu) približale na 28:32, zato je Bonova vzela minuto odmora. Na pet zadetkov prednosti je nato povišala Ljudmila Bodnjeva, dobro minuto pred koncem pa je za 29:33 zadela Katty Tolla Piejos. Pol minute pred zadnjim znakom sirene Barbara Varlec ni uspela premagati vratarke Amandine Leynaud, a so gostiteljice svoj zadnji napad zapravile že po desetih sekundah. Krim je imel še zadnjo možnost za pet zadetkov naskoka, vendar je strel Urške Vidic z desnega krila znova ustavila Leynaudova.

"Zmagati proti tako kakovostni ekipi, kot je Metz, je velik uspeh. Moje igralke so odlično prenesle velik pritisk ter breme nujnosti zmage in igranja v gosteh, žal mi je le, da končna razlika ni bila pet ali šest zadetkov. V zadnjem delu se je zgodil padec, ki je bil delno tudi posledica menjav, po drugi strani pa so igralke mislile, da je vsega že konec, kar je Metz izkoristil," je ocenila trenerka Marta Bon. S pomembnima točkama na šesti medsebojni tekmi (zdaj je razmerje v zmagah 4:2 za Krim Mercator) je bila zadovoljna tudi igralka Marina Vergeljuk: "Najpomembnejši sta točki, čeprav je škoda za končno razliko, ki bi lahko bila višja. V primerjavi s prvo tekmo je bil Metz tokrat skoraj brez energije, počasnejši in neuspešnejši, me pa smo se odlično pripravile na njegovo igro. Francozinje so bile po lahki zmagi v Ljubljani prepričane o uspehu, a niso odigrale skoraj ničesar - niti v obrambi niti v napadu."

Izida 4. kroga: Nürnberg - Viborg 28:42 (16:23), Metz - Krim Mercator 29:33 (12:18), vrstni red: Viborg in Krim Mercator po 6, Metz 4, Nürnberg 0.