Španski motociklist Marc Coma je zadržal vodstvo tudi po drugi etapi, ki je bila dolga kar 837 km, a je bilo od tega le 237 km hitrostnih preizkušenj. Zanesljiva zmaga v uvodni etapi mu je prinesla zajetno prednost, ki po dveh dneh znaša 13 minut in 47 sekund pred prvim zasledovalcem Verhoevenom, čeprav je imel danes težave in je za Nizozemcem, ki je dosegel svojo prvo etapno zmago na Dakarju, na 17. mestu zaostal kar 12 minut.

Skoraj še enkrat več zaostanka kot Coma si je privozil Stanovnik, ki je imel na 73. kilometru še šesti čas. Nato pa se mu je v prednje kolo motorja zapletla žičnata ograja in Stanovnik je bil lahko vesel, da se pri tem ni huje poškodoval.

Pri avtomobilistih je vodstvo prevzel Španec Carlos Sainz. Prvi dirkač tovarniškega moštva Volkswagna je današnjo etapo dobil z dobro minuto naskoka pred Francozom Stephanom Peterhanslom (Mitsubishi), tretji je bil Špančev moštveni sotekmovalec Južnoafričan Giniel De Villiers. Skupno ima Sainz zdaj 2:19 minute naskoka pred de Villiersom. Zmagovalec uvodne etape Naser al-Attiyah (BMW) je bil danes deveti in je zdaj skupno četrti.

V tretji etapi se bodo dirkači na južnoameriškem Dakarju v ponedeljek podali od Puerto Madryna do Jacobaccija; preizkušnja bo dolga 694 km, od tega bo 616 kilometrov hitrostne preizkušnje.