Na portalu so od januarja do decembra zabeležili 7,6 milijona obiskov. Portal so obiskali uporabniki iz 201 države, Slovenci pa so ustvarili 91 odstotkov vseh obiskov.

Obiskanost je bila najvišja ob ponedeljkih, po uri izstopa čas med 19. in 21. uro. Povprečen obisk je trajal pet minut in pol, mesečno pa je vsebine portala Mojvideo.com v povprečju iskalo 329.000 različnih uporabnikov.

Po gledanosti med video vsebinami močno vodi glasba (videospoti in odlomki koncertov), sledijo pa smeh (skrite kamere in parodije), erotika, televizija (televizijski oglasi in odlomki iz TV-serij), ljudje (znane osebnosti), narava (naravne lepote, kraji, potovanja, živali), avtomobili in šport.

Tri najbolj iskane osebe na portalu so ženskega spola, in sicer gre za Svetlano Ražnatović - Ceco (tudi najbolj iskana oseba iz tujine), Sašo Lendero in Severino. Saša Lendero je hkrati tudi najbolj iskana slovenska oseba ženskega spola, sledita ji Latoya in Nina Osenar.

Najbolj iskan domači moški je pevec Werner, drugi je Jurij Zrnec in tretji Damjan Murko. Pri tujcih so uporabniki najpogosteje brskali za video vsebinami Tošeta Proeskega. Med tujimi politiki je po gledanosti na prvem mestu ameriški predsednik George W. Bush, med domačimi pa pokojni predsednik Republike Slovenije Janez Drnovšek.