Petelinjemu zajtrku, ki si ga je v Kolosejevih dvoranah od premiere jeseni 2007 ogledalo skupno 113.107 gledalcev, sledi Estrellita - Pesem za domov. Film scenarista in režiserja Metoda Pevca, ki ga vrtijo od konca januarja 2008, si je do božiča samo v Ljubljani ogledalo 5775 obiskovalcev.

Na tretjem mestu gledanosti slovenskih filmov se nahaja Pokrajina št. 2 Vinka Möderndorferja. Od konca oktobra, ko je prišla na filmska platna Kolosejevih kinocetrov, si jo je v Ljubljani ogledalo 3552 gledalcev. Visok obisk pa beležijo še pri dveh slovenskih filmih, ki ju vrtijo od februarja 2008, to sta Tea, ki ga je režirala Hanna A. W. Slak, in L kot ljubezen režiserke Janje Glogovac, je na vprašanje glede obiska domačih filmov povedala Smrekarjeva.

Petelinji zajtrk se uvršča na deveto mesto vseh najbolj gledanih filmov v letu 2008. Sicer v Koloseju beležijo največjo gledanost angleške glasbene romantične komedije Mamma Mia v režiji Phyllide Lloyd. Komedijo je letos videlo 91.244 gledalcev, od tega 73.493 v Ljubljani.

Med obiskovalci Kolosejevih dvoran so, sodeč po obisku, najbolj priljubljene vse vrste komedij, od romantičnih do družinskih, kakor tudi filmi, ki jih distributerji uvrščajo med akcijske in pustolovske. Sorazmerno visoko na lestvici so tudi animirani filmi. Sledi ameriška družinska animirana pustolovščina Kung fu panda v režiji Marka Osborna in Johna Stevensona, ki si jo je ogledalo 67.851 ljubiteljev pustolovskih filmov. Na tretje mesto se je uvrstila romantična komedija Seks v mestu Michaela Patricka Kinga s 55.060 gledalci.

Akcijsko pustolovščino Stevena Spielberga Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje si je ogledalo 52.902, akcijsko angleško avanturo Marca Forsterja Kvantum sočutja pa 49.952 navdušencev filmskih akcij.

Na šestem mestu največje gledanosti je ameriška družinska komedija Tima Hilla Alvin in veverički z 43.683 obiskov, na sedmem pa belgijska animirana družinska komična znanstvenofantastična pustolovščina Muhice osvajajo luno 3D v režiji Bena Stassena, za katero so do božiča prodali 39.256 vstopnic.

Na osmem mestu lestvice najbolj gledanih filmov je ameriška akcijska drama Hancock v režiji Petra Berga (37.563 gledalcev), sledi edini slovenski film, ki se je uvrstil na lestvico - Petelinji zajtrk, na desetem mestu pa je akcijska domišljijska komedija v režiji Christopherja Nolana Vitez teme (31.947). Le 12 obiskov manj je zabeležila ameriška romantična komedija Toma Vaughana Dokler naju jackpot ne loči.

V Koloseju obisk, večji od 20.000 gledalcev, beležijo še domišljijska pustolovščina Zgodbe iz Narnije v režiji Andrewa Adamsona, za katero so nekatere prizore posneli v Sloveniji, ameriška animirana družinska komedija Horton v režiji Jimmyja Haywarda in Steva Martina, animirana znanstveno-fantastična pustolovščina Wall-E v režiji Andrewa Stantona, film Roba Cohena Mumija: Grobnica zmajskega cesarja in ameriška romantična komedija Vedno priča, nikoli nevesta v režiji Anne Fletcher.

Več kot 20.000 gledalcev so našteli še pri ameriški akcijski pustolovščini Jona Turteltauba Zaklad pozabljenih: Knjiga skrivnosti, špansko- nemško-francoski koprodukciji Asterix na olimpijskih igrah v režiji Frederica Forestierja in Thomasa Langmanna ter angleški romantični komediji Paula Weilanda Kako ugrabiti nevesto.