Prvim je seveda pokazala novo luč upanja, medtem ko je drugim postavila celo vrsto vprašanj, na katere je bilo potrebno odgovoriti. In odgovor na nekatera izmed teh vprašanj bo moč najti v novem dokumentarnem filmu, ki bo širši javnosti predstavljen kmalu po novem letu.

'Orgazmični porod'

Januarja naslednje leto bo ena izmed ameriških televizijskih postaj premierno predvajala dolgo pričakovani dokumentarni film z naslovom 'Orgasmic birth' ali 'Orgazmični porod'. Film naj bi postavil ločnico med medicinskim ter emancipacijskim pogledom na porod. Debra Pascali-Bonaro, strokovnjakinja za porod in avtorica filma pravi, da z dokumentarcem skuša izpostaviti možnost izbire. Torej ženski med porodom ni potrebno trpeti, saj med njim lahko uživa. In prav to je Debrin cilj. Naučiti ženske med porodom uživati celo do te mere, da jih pripelje do orgazma.

Tabu podatek

Omenjeni film se je lotil tabu informacije, ki je po mnenju avtorice že dolgo let obdržana skrivnost. In sicer dotakne se dejstva, da nekatere ženske ob prihodu otroka na svet, ko ta potuje skozi porodni kanal, doživijo orgazem. Podatek naj bi bil najbolj varovana skrivnost poroda in glavna tema dokumentarca, ki podira vse kulturne in emocionalne mite. Film nas nauči, da je žensko telo narejeno tako, da sprejema velike užitke ne le med ljubljenjem in spolnim odnosom, temveč tudi med napornimi dejanji, kot sta porod in dojenje. In ravno to naj bi Debra ženske skušala naučiti. Torej ženskam svetuje, naj med porodom svoje telo osredotočijo izključno na doživljanje užitka in ne bolečine. Pri tem seveda opozarja, da nauk filma ni v tem, da se tiste, ki ne dosežejo orgazma med porodom, morajo počutiti manjvredne. Vsekakor pa se osredotočanja na užitek med porodom da naučiti.

Kako doseči orgazmični porod?

Ženske, ki so orgazmični porod doživele, pravijo da so med porodom čutile bolj prijetne občutke kot pa napor in bolečino. Njihovo telo je zaznavalo dogajanje v porodnem kanalu in nožnici ter se nanj odzvalo na skorajda fascinanten način. Nekatere ljudi dejstvo niti ne preseneča, saj otrok pride ven po istih poteh, po katerih gre penis notri med spolnim odnosom. Ker med porodom pride tudi do hormonskih sprememb, torej ker pride do povečanega števila prolaktina, oksitocina in beta-endorfinov, se v telesu sprostijo molekule, ki povzročajo občutek ugodja. Ženske, ki želijo doživeti orgazmični porod svetujejo, je potrebno cel čas poroda razvajati, najsi bo to s strani medicinskih sester oziroma babic ali pa s strani partnerja. Torej v porod je vključeno božanje in masiranje nosečnice po hrbtu, objemi in poljubi ter položaji, ki so ugodni zanjo. Velikokrat to pomeni tudi rojstvo v vodi. Popadke lahko ženska prestaja v sedečem, čepečem ali klečečem položaju, pri čemer jo podpira partner in ji masira trebuh. Nežni dotiki so zelo pomembni, saj v tem doživetju žensko potolažijo in pomirijo.

Več preberite na www.sexation.info.