Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so prvo vrečko droge pri osumljencih odkrili, ko je pri kontroli 22-letna sopotnica odvrgla večjo vrečko s posušeno rastlino. Nato sta sopotnica in voznik policistom na njihov poziv izročila še tri manjše vrečke z enako vsebino in elektronsko tehtnico. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, so jima policisti vse predmete zasegli in osumljenca pridržali ter zaslišali.

Po zaslišanju so pri obeh opravili tudi hišni preiskavi in odkrili še papirnat zvitek z manjšo količino posušene rastline. V opravljeni analizi so ugotovili, da gre za konopljo, ki velja za prepovedano drogo. Po ugotovitvah policistov sta osumljenca drogo kupovala od neznane osebe na območju Ljubljane in jo prodajala naprej. Z njima pa je na podlagi zbranih obvestil policije sodeloval še 21-letni Blejec.

Zoper vse osumljence bo na pristojno tožilstvo podanih več kazenskih ovadb zaradi neupravičenega prometa z mamili in omogočanja uživanja mamil, so še pojasnili na Policijski upravi Kranj.