Pred slavnim in veličastnim štadionom Camp Nou se je mrzlica le še stopnjevala. Že dobre štiri ure pred tekmo je v okolici vladal popoln kaos. Ljudje so pred glavnim vhodom z velikim pričakovanjem čakali na prihod avtobusa z junaki domačega moštva, a tega po nekaj urah niso doživeli. To pa jim ni pokvarilo razpoloženja, saj so glasno navijali in prepevali navijaške pesmi. Razveselil jih je le prihod predsednika Joana Laporte v luksuznem avtomobilu, ki je veliki množici namenil prisrčen nasmešek, kot da bi že vedel, kaj svojim navijačem pripravljajo njihovi ljubljenci. Ti so tokrat do štadiona prišli po kakšni bolj skrivni poti. Skrito pa so se na štadion želeli pripeljati tudi nogometaši Reala Madrida, a jim to kljub silnim naporom ni uspelo. Nekateri domači privrženci so takoj ugotovili, koliko je ura, in so na račun svojih večnih rivalov v spremstvu policije stresli veliko sočnih psovk.

Veliko zmago so navijači čutili že pred tekmo. "Zmagali bomo s 6:0. Nič nam ne morejo. Messi in druščina so preprosto najboljši na svetu," je razložil prešerno razpoloženi navijač pred ogromno uradno klubsko trgovino, ki se nahaja med nogometnim štadionom in košarkarsko dvorano, njegov prijatelj pa je bil malo bolj skromen: "Mislim, da bo 4:0. Dolgo smo že brez zmage na El Clasicu, tokrat pa je pravi čas, da se Realu oddolžimo za zadnjih nekaj porazov, ki so bili še posebej boleči. Sedaj bodo oni občutili bolečino poraza proti največjemu rivalu."

Vsi tisti, ki se niso uspeli dokopati do dragocenega koščka papirja v obliki vstopnice za tekmo, so že več kot uro pred obračunom do zadnjega kotička napolnili bližnje lokale štadiona, nekateri pa so dogodek spremljali celo s klopi zunaj lokala preko stekla. Nič drugače ni bilo v centru mesta, navijanje in vzdušje pa je bilo tako, da si hitro pozabil, da nisi na samem "kraju zločina".

"Barcelona je v tem trenutku veliko boljša ekipa, ima dosti boljšo igro in prikazuje najlepši nogomet na svetu. Real se muči in ima preveč poškodb, da bi nam lahko bil enakovreden. Zmaga je bila povsem zaslužena, čeprav je bilo na koncu precej bolj tesno, kot smo mislili, a enako veseli bi bili že, če bi ostalo pri minimalni zmagi," je po zmagi kot navit govoril eden od vročekrvnih navijačev Barcelone, ki je bil po tekmi kot velika večina ostalih povsem v transu.

Rajanje in veselje se je iz štadiona preselilo v nočne lokale, kjer so ljudje zmago proslavili ob kozarčkih piva in žganih pijač, zraven pa so že na pol opiti analizirali dogajanje na igrišču. Vsi v en glas so slavili Lionela Messija, ki se v Barceloni resnično razvija v eno največjih legend kluba: "Messi je bog. Če bo tako nadaljeval, bo kmalu presegel nesmrtnega Diega Maradono. Res imamo srečo, da igra v našem klubu."