"Stanje v klubu je kakršno je, a kljub temu bistveno slabše, kot sem mislil pred prihodom v Tivoli. Vsi ste videli, kako se je celotna zgodba odvijala, tako da je ne bi preveč pogreval. Pred nami je težko delo, istočasno pa sem vesel, da se je vsa zmešnjava končala in da lahko končno začnem delati," so bile prve besede Zdovca na novinarski konferenci, nato pa je dodal: "V Olimpiji je zmaga normalna stvar, poraz pa prava katastrofa. Pri tem sploh ni pomembno kdo igra ali pa je poškodovan. Na vsaki tekmi bomo igrali na zmago, kaj se bo iz tega izcimilo, pa bomo videli. Strokovni štab ostaja nespremenjen, imam pa vsa pooblastila, da se organiziram po svoji želji tako v strokovnem kot igralskem kadru."

Zdovc bo v naslednjem obdobju nosilec dveh najbolj imenitnih in pomembnih trenerskih funkcij v državi, saj bo poleg Uniona Olimpije vodil tudi slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Poljskem. "V tem ne vidim nobenih težav, čeprav o tem nisem preveč razmišljal. Res je, da bom na klubskem področju odsoten mesec dni, ob pravi organizaciji, v katero bodo vključena uveljavljena slovenska košarkarska imena, pa to ne bi smelo biti problem," pravi Zdovc, ki bo čez dva dni praznoval 42. rojstni dan.

Eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov je dejal, da Olimpijo pozna na osnovi nekaterih posnetkov, v vsakem primeru pa bo veliko pozornosti namenil igri v obrambi, prepričan pa je, da so tudi v drugih segmentih velike rezerve. Prva preizkušnja ga čaka v soboto, ko bo skupaj s svojimi varovanci gostoval pri Zadru, pred to tekmo pa pravi: "Če sem iskren, Zadar je bil zadnja stvar, o kateri sem v teh dneh razmišljal. Moja pozornost je bila namenjena povsem drugim rečem, predvsem nadaljnjemu delovanju kluba. Tekmovalni cilji ostajajo nespremenjeni: osvojiti moramo oba domača naslova in doseči čim več zmag v ligi NLB in evroligi. Prepričan sem, da lahko nekateri igralci na igrišču pokažejo veliko več kot doslej, tako da bo ena od mojih nalog, da jih dvignem iz sivine."