Damjan namreč po poškodbi v Trondheimu, ko je na treningu v telovadnici trčil z reprezentančnim kolegom Juretom Šinkovcem in si pri tem nesrečno poškodoval koleno, še ni nared.

»Zanesljivo je, da se nam Jernej ne bo pridružil v Italiji. Ta čas smo kar v težkem položaju, zato moramo biti predvsem potrpežljivi in strpni. Tu v Pragelatu pridno treniramo, a nam še kar nekaj manjka. Ni enega fanta, ki bi malo vlekel ekipo naprej, kot je bil to v preteklih letih prav Jernej. Glede na to, da ekipi priključujemo mlade, nihče od njih ne more pričakovati uvrstitev med najboljših deset, saj potrebujejo čas,« je iz Italije sporočil Matjaž Zupan.

Medtem pa je Damjan v Ljubljani in pridno hodi na terapije, saj se čim prej želi vrniti na sneg. »Vse dopoldne sem 'skakal' naokoli po fizioterapijah. Imam natrgano mišico v koleno, vendar upam, da bom – če bo vse potekalo po načrtih – naslednji teden že skakal. Če pa ne, mi pa novoletna turneja gotovo ne uide,« je v pogovoru za STA zatrdil Damjan in dodal: »Če bi stisnil zobe bi morda celo lahko nastopil že v Pragelatu, a so mi vsi zdravniki močno odsvetovali tekme.«

Pragelato bo tekmi svetovnega pokala gostil že ta konec tedna (13. in 14. decembra).