"Uspeh v Aspnu je bil pokazatelj, da smo dobro trenirali in smo si nekako vsi oddahnili, ko sem popravila vtis iz Söldna. Vedela sem, da sem sposobna več, kot sem pokazala v Avstriji, vendar je bilo to treba na tekmi tudi dokazati. Presrečna sem, da mi je uspelo. Vem pa, da je to le začetek in se bo potrebno boriti na vsaki tekmi!" je iz Lake Louisa, kamor se je s svojo ekipo odpravila iz Aspna, odločno sporočila Tina Maze.

Pomembno za zmagovalko šestih tekem svetovnega pokala je, da se je uvrstila v prvo deseterico z novo opremo, ki jo je zamenjala po lanski sezoni. Sedaj bo lažje zaupala materialu, kar je pogoj za vrhunske rezultate. Podoben korak pa 25-letno Korošico čaka v hitrih disciplinah, v katerih se bo s tekmicami prvič v sezoni pomerila ta konec tedna v Kanadi. "V Lake Louisu trenutno sneži kot v najhujši zimi (organizatorji so včeraj zato odpovedali prvi trening smuka - op. p.). Upam, da bodo vsaj drugi treningi potekali nemoteno. Smukaški trening moram čim bolj izkoristiti, da se bolje spoznam s smučmi. Med pripravami sem bila na smukaških smučeh le dva dni, zato na njih še nisem povsem sigurna. Zelo važni bodo prvi dnevi. Superveleslalomske smuči pa sem za razliko od smukaških spoznala že precej bolje in lahko rečem, da so zelo dobre. Ne želim izgubiti nobene stotinke, ki bi me lahko stala rezultata. Za nobeno ceno!" odločno nadaljuje Črnjanka.

Tina Maze je edina Slovenka, ki je ostala na severu, medtem ko se je preostali del reprezentance po veleslalomu v Aspnu vrnil v Evropo, kjer se pripravlja na nadaljevanje svetovnega pokala v La Molini v Španiji (13. in 14. decembra bosta veleslalom in slalom). Črnjanki bo na treningih pomagal (sodelovala sta že v ZDA) priznani slovenski trener za hitre discipline Marjan Černigoj. "Sodelovanje z reprezentanco je, kar zadeva športne plati, dobro, to drži. Je pa verjetno Marjan edini, s katerim se lahko pogovarjamo brez zapletov. Daje mi koristne informacije. Sicer pa od smučarske zveze še vedno nismo dobili obljubljenih finančnih in materialnih sredstev (količki, kamera). V uporabo smo dobili le dva radia," je z grenkim priokusom pristavila Tina Maze, slovenska alpska smučarska samotarka, ki jo po programu v Kanadi v petek in soboto čakata prva smuka sezone (obakrat ob 20.30 po slovenskem času), v nedeljo pa superveleslalom (ob 19. uri).