Združenje Rembrandt se je v začetku, ko so muzeji za nakup umetnin imeli le malo ali nič sredstev, osredotočilo na najpomembnejša dela nizozemske umetnosti. Združenju gre, denimo, zahvala, da so danes nekatera najpomembnejša Rembrandtova in Vermeerjeva dela del javnih zbirk. Pozneje se je posvetilo delom sodobne umetnosti tako domačih kot tujih umetnikov, kar je nizozemskim muzejem omogočilo, da so postali več kot le varuhi domače kulturne dediščine.

Razstava v Van Goghovem muzeju, na kateri si je prvič mogoče na enem mestu ogledati 125 najpomembnejših umetnin iz nizozemskih muzejev, katerih nakup je omogočilo združenje, je razdeljena v pet sklopov.

V prvem so predstavljene ključne pridobitve s pomočjo združenja, pri čemer gre za žanrsko zelo raznolika dela, nastala v širokem časovnem razponu. Drugi sklop se osredotoča na dela nizozemske umetnosti, ki so bila v tujini, a so sedaj v nizozemskih zbirkah, in dela, ki bi po prepričanju združenja morala ostati na Nizozemskem. V tem sklopu je, denimo, mogoče videti Goltziusove, Saenredamove in Rembrandtove risbe, mojstrovine Tera Brugghena in Metsuja ter srebrnino, ki sta jo izdelala brata Vianen.

Tretji sklop je posvečen tujim starim mojstrom. V tem delu so, denimo, razstavljena dela Goye ali Mattie Pretija. Četrti sklop je z deli Marca Chagalla, Henrija Matissea, Willema de Kooninga in drugih posvečen moderni in sodobni umetnosti. V tem sklopu je mogoče videti tudi znani stol Gerrita Rietvelda in dva čudovita kozarca Franka Lloyda Wrighta. Ob koncu so predstavljene pridobitve iz zadnjega desetletja, piše na spletni strani amsterdamskega Van Goghovega muzeja.