41-letna zvezdnica, ki se je rodila v Kanadi, je letos prvič oddala svoj glas na predsedniških volitvah, saj je dvojno državljanstvo dobila šele pred štirimi leti. V pismu, ki ga je objavila tudi na svoji spletni strani, je Obamo pozvala tudi k zaostritvi kazni za zlorabo otrok.

»Vlada bi morala kastrirati vsakega pedofila, pa tudi potencialne pedofile, ki posedujejo otroško pornografijo. Otroke, ki so dovolj pogumni, da spregovorijo o zlorabi, bi morali obravnavati zelo resno in poskrbeti, da bo pravici zadoščeno. Zlorabljanje otrok je eden najhujših zločinov, ki ga je treba zaustaviti, ne le kaznovati,« je zapisala v svojem pismu.

Legalizacija marihuane bi po njenem mnenju zagotovila večjo varnost v državi, vegetarijanstvo pa bi pomagalo v boju z lakoto po svetu.

»Sprožite energično akcijo proti tovarnam, ki uničujejo okolje in ubijajo živali, saj je to nepotrebno in nezdravo,« je še zapisala velika zagovornica živali, ki tudi aktivno sodeluje z organizacijo za pravice živali PETA.

Pamela je predsednika pozvala tudi, naj odpokliče ameriške vojake iz Iraka in zaustavi ubijanje. Meni, da bi mir na svetu lahko vzpostavili v sodelovanju z modrimi in izkušenimi vojnimi veterani.