Glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić je včeraj razložila, da so trije tržni inšpektorji ugotovili, da je gostinec junija letos zaprl lokal z imenom Extreme Bowling, ga prenovil in ga sredi novembra ponovno odprl, pri tem pa spremenil njegovo vsebino. Pred začetkom delovanja novega lokala z novo vsebino pa gostinec ni na novo prijavil obratovalnega časa pristojnemu občinskemu organu Občine Piran. Prej je namreč lokal deloval vse dni v tednu, od tretje do desete ure zvečer, medtem ko je po novem odprt samo ob koncih tedna, med deseto in četrto ponoči, za kar pa nima soglasja občine, je povedala inšpektorica Grlićeva.

Tržni inšpektorat je zato podjetju Na.Gi, ki upravlja lokal, naložil, naj v treh dneh pridobi pisno soglasje Občine Piran za podaljšani obratovalni čas. Poleg tega je tržna inšpekcija podjetje tudi oglobila zaradi prekrška, in sicer za 1200 evrov pravno osebo in za 400 evrov odgovorno osebo pravne osebe. Po besedah Grlićeve so se inšpektorji odločili za nadzor lokala "zaradi njegove medijske izpostavljenosti v zadnjem času".

Tržni inšpektorat pa je že pred odprtjem lokala podal pobudo za nadzor še generalni policijski upravi ter drugim inšpektoratom, in sicer za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, za notranje zadeve, zdravstvenemu in inšpektoratu za okolje in prostor. Po besedah Grlićeve so se tudi vsi, razen slednjega, pobudi odzvali in v sobotni noči opravili nadzor.

Tiskovni predstavnik Opera Cluba Marko Milost je povedal, da so v noči s sobote na nedeljo lokal kaznovali tudi sanitarna in požarna inšpekcija. Sanitarna inšpekcija je ugotovila več kršitev, povezanih s kadilnico, v njej so namreč bili kozarci, ki jih ne bi smelo biti tam, poleg tega pa se vrata kadilnice niso dobro zapirala. Po Milostovih besedah so inšpektorji lokal oglobili še za približno 2000 evrov. Požarna inšpekcija pa je ugotovila, da je bilo vozilo parkirano preblizu požarnega izhoda, kar ni spoštovanje požarne varnosti, je še povedal Milost.

Dodal je, da lokal prihodnji konec tedna ne bo deloval, razlogi za to pa naj ne bi bili povezani z ugotovitvami inšpektorjev ali pravne narave, vendar jih za zdaj še ni želel razkriti. Zagotovil pa je, da bo vikend za tem lokal ponovno deloval normalno.