"Res je puščala streha, vendar so izvajalci napako v treh dneh odpravili," je pojasnil pomočnik direktorja hotela Kempinski Palace Aleksander Valentin.

Po njegovih navedbah je dež začel kapljati v recepcijo, ker so delavci Kraškega zidarja, ki so opravljali obnovitvena dela, na streho nanesli preveč materiala, zato voda ni odtekala do žlebov. Ker je bil dež res obilen in je deževalo kar nekaj dni zapored, je voda začela zalivati recepcijo, ki se nahaja na veznem delu med starim delom hotela Palace in novim delom hotela. Tam je streha iz stekla, saj je mišljeno, da bo v prihodnje streho preraslo zelenje. "Take napake so po obnovi nekaj povsem običajnega. Delavci Kraškega zidarja so to hitro odpravili, škode pa skorajda ni bilo," je še pojasnil Valentin. Kraški zidar je dela opravil brezplačno, saj garancijski rok še traja. Za obnovo hotela pa je Istrabenz odštel vrtoglavih 70 milijonov evrov, zato so mnogi prepričani, da do takšnih napak enostavno ne bi smelo prihajati.

Hotel Kempinski Palace je te dni le 30-odstotno zaseden, ob koncih tedna se stanje nekoliko popravi in je hotel polovično zaseden. Predsedniškega apartmaja še vedno ne oddajajo, ker še ni vse nared, v naslednjih dneh pa bodo v hotelu gostili kar nekaj pomembnih dogodkov. Med drugim bo v tamkajšnji kristalni dvorani prihodnji četrtek družabni večer s plesom ob 60-letnici družbe Istrabenz.