V izjavi je Grabus izrazil obžalovanje, da so bila v dneh, ko smo vsi skupaj obeležili konec prve svetovne vojne, obeležja muslimanskih vojakov na vojaškem pokopališču v Logu pod Mangartom oskrunjena z nacionalističnimi znaki.

V islamski skupnosti so se zato odločili, da obiščejo pokopališče, obsodijo dejanje ter opozorijo, da noben vandalizem v civilizirani družbi nikoli ni bil dobrodošel ter da je strpnost ena največjih vrednot.

Gre za dejanje vandalov, ki ne odraža vsakdanjega življenja in na podlagi katerega ne gre soditi o položaju islamske skupnosti nasploh, poudarja mufti, ki sicer ocenjuje, da je položaj islamske skupnosti v Sloveniji zadovoljiv, še odprta vprašanja pa rešujejo s pristojnimi organi.

Ob tem se je mufti zahvalil upravni enoti Tolmin, da so bili napisi hitro odstranjeni.

Da je neznani storilec z barvo skrunil 74 grobov na vojaškem pokopališču avstroogrskih vojakov - Bošnjakov iz prve svetovne vojne v Logu pod Mangartom, so bili bovški policisti obveščeni 7. novembra ob 15.36. Za zdaj še zbirajo obvestila, da bi lahko ugotovili vse okoliščine takšne oblike vandalizma, ter o svojih ugotovitvah sproti obveščajo novogoriško okrožno državno tožilstvo, so danes sporočili z novogoriške policijske uprave.