V okviru evropske turneje so nas spet obiskali ameriški slačifantje, ki so najbolj znani po svojih uniformah - ovratnikih z metuljčki, manšetah in oprijetih hlačah. Mišičasti lepotci nastopajo od leta 1979, do zdaj pa so zabavali že več kot 10 milijonov žensk po vsem svetu.

Obiskovalke v Sloveniji so se na srečanje s postavneži pripravile s knjigo o obvladanju moških, ki so jo lahko kupile hkrati z vstopnicami, za še več dobre volje jih je pred vhodom v dvorano čakal šampanjec. Dobro razpoložena je bila tudi Barbara iz Črnega Vrha, ki je na nastop prišla s prijateljicama: "Na predstavi skupine Chippendales sem že bila, zato spet pričakujem dober žur in spektakel."

Večino občinstva so sestavljale skupine mlajših in malo starejših prijateljic, eni redkih moških so bili člani slovenske striptiz skupine Total Knockout. "Nastop sem si prišel ogledat zato, ker so fantje seksi in predvsem zaradi mojega poklica," je povedal Ricky iz skupine. Mladenič si je predstavo ameriških lepotcev ogledal že trikrat.

Predstava se je začela z rahlo zamudo, v ne povsem polni košarkaški dvorani. Zavese z logotipom Chippendales so se razprle po uvodnem govoru voditelja ene od slovenskih radijskih postaj. Nato so zazveneli ritmi pesmi SexyBack, na oder so zakoračili prvi mladeniči in dvorano so napolnili ženski kriki.

Fantje so v slogu broadwayskih predstav prepevali in plesali, vse to so dopolnjevale erotične točke. Nastopili so v raznovrstnih vlogah - bili so pirati, gasilci, zdravniki, gozdarji, ogledale smo si tudi aktualnega Jamesa Bonda. Gledalke je na noge spravila predvsem pesem Jailhouse rock, med katero so Američani pod odrom zaplesali z gledalkami.

Ta ples ni bil edina interakcija med vročimi mladci in občinstvom. Kakih deset izbrank je šlo tudi na oder, kjer so fante lahko pobliže spoznale, z njimi zaplesale, se objemale in še kaj. Ta dekleta so bila tudi edina, ki so si lahko ogledala najzanimivejši del moškega telesa; mladeniči se namreč pred širšim občinstvom nikoli povsem ne razkrijejo.

Po koncu nastopov so si oboževalke lahko kupile spominke z logotipi skupine, za deset evrov so se lahko tudi fotografirale z mišičnjaki. Zabava se je nadaljevala v baru v središču mesta, fantje pa se zdaj v sklopu evropske turneje odpravljajo še v Švico, Avstrijo in Nemčijo.

Kaj pa si o slačifantih mislijo možje in fantje obiskovalk? Nekaterih nič ne moti, če si njihove drage privoščijo večer v družbi mladcev. Katja iz Medvod je na dogodek prišla s prijateljico, ki ji je vstopnici za rojstni dan kupil mož. "Do zadnjega nisva vedeli, kam sploh greva, zdaj pa sva zelo zadovoljni," sta povedali v smehu. In če bi evforijo deklet in žena radi pobližje spoznali tudi drugi fantje - ne pozabite, avdicije za skupino so vsak prvi torek v mesecu, prijavnica pa je na spletni strani Chippendales.