"Evro za Euro" je uradni slogan akcije Rokometne zveze Slovenije, s katero želi k ogledu reprezentančnih tekem privabiti čim več gledalcev. Slogan pomeni, da si bodo lahko ljubitelji rokometa vsako domačo tekmo slovenske izbrane vrste v kvalifikacijah za Euro 2010 ogledali s plačilom zgolj simboličnega evra. Da je marketinška poteza že na premieri proti Nemčiji obrodila sadove, potrjuje tudi podatek, da je bil Zlatorog bolj ali manj razprodan že pred dnevi (prodanih je bilo menda 5.000 vstopnic), medtem ko jih je ostalo le še "za vzorec".

"O Nemcih bomo razmišljali in se začeli nanje pripravljati šele po vrnitvi iz Izraela," je v zadnjih dneh opozarjal selektor Miro Požun, ki bo imel tudi v nedeljo na razpolago le zdesetkano zasedbo. Glede na seznam osmih poškodovanih pred tekmo z Izraelom (Uroš Zorman, Luka Žvižej, Boštjan Kavaš, Matjaž Brumen, Miladin Kozlina, Uroš Rapotec, Ognjen Backovič, Jure Dobelšek) se Požun nadeja, da bo lahko v Zlatorogu računal vsaj na Zormana in Kavaša. Očitno je v vodo padla tudi vrnitev Kozline, kajti vedno bolj očitno postaja, da bo moral Celjan na operacijo prsta na roki. "Ker že nekaj časa ne trenira niti v klubu in zato ni pripravljen, sem glede njegovega nastopa skeptičen. Nemogoče je pričakovati čudež," pravi Požun.

Potem ko se je po več kot desetih letih evropska zveza EHF odločila za ponovno uvedbo kvalifikacijskih skupin (temu najbolj nasprotujejo reprezentance in klubi iz rokometnih velesil), so se Nemci sinoči v prvem krogu pred domačimi gledalci v Wetzlarju pomerili z Bolgarijo, tekmo pa je posnel tudi snemalec slovenske reprezentance. Selektor Heiner Brand je zaradi lažjih poškodb pustil počivati Thorstena Jansna in Holgerja Glandorfa, v Celju pa bosta zanesljivo med njegovimi izbranci. Tudi Nemci se spopadajo z menjavo rodu (nov ciklus začenjajo brez dosedanjih nosilcev igre Floriana Kehrmanna, Henninga Fritza, Andreja Klimovca, Christiana Schwarzerja in Christiana Zeitza), na bolniški pa sta tudi "nebeški letalec" Pascal Hens in naturalizirani Oleg Veliki. Vseeno imajo Nemci še vedno zelo kakovosten igralski kader, ki ga kot član tamkajšnjega prvaka Kiela zelo dobro pozna tudi slovenski reprezentant Vid Kavtičnik. "Z zmago proti Nemčiji bi dokazali, da še nismo za odpis. Čeprav smo z neuspehom proti Slovakom precej padli, zagotovo še nismo rekli zadnje besede," ocenjuje Kavtičnik, ki zaradi težav s kolenoma (posledica prevelikih obremenitev, zato je na zadnjih dveh tekmah igral le po slabih dvajset minut) v šali pravi: "Zaradi bolečin v kolenih se pogosto počutim kot 'penzionist'."

Po tekmah z Izraelci in Nemci bodo slovenski rokometaši v kvalifikacijah za EP 2010 v letošnjem letu odigrali še dve. Obakrat bo njihov nasprotnik Bolgarija: 26. novembra bodo Slovenci gostovali v Varni, štiri dni pozneje pa bodo Bolgare gostili v Rdeči dvorani v Velenju. Preostale štiri tekme bodo Slovenci odigrali junija 2009, ko bodo najprej gostili Belorusijo (10. junij), štiri dni zatem gostovali v Nemčiji, nato 17. junija prihaja v deželo na sončni strani Alp Izrael, za konec kvalifikacij pa 21. junija sledi gostovanje v Belorusiji.