Šišič je v slovenski ligi v dresu Rudarja odigral 19 tekem in dosegel dva gola. Ker je bilo priložnosti za igro le za vzorec, se je odpravil čez mejo v sosednjo Avstrijo. V Celovcu je igral v nižjih ligah in nič ni kazalo, da bo postal eden najboljših slovenskih nogometašev.

"Ko sem odšel v Avstrijo, sem nogomet igral zgolj za hobi, kar bo vedno ostal, ker imam ta šport rad in brez njega ne znam živeti. Takrat sem pomislil, da se profesionalno ne bom več ukvarjal s športom, nikoli pa nisem nameraval nogometa povsem pustiti. Preživel sem veliko težkih stvari. Na koncu se je dobro izteklo in sem, če potegnem črto pod dosedanjo kariero, lahko zadovoljen. Tudi Milivoju Novakoviču ni bilo lahko in bi moral biti vzor marsikateremu igralcu. Oba sva igrala v vseh možnih ligah. Ljudje si težko predstavljajo, kaj vse sva morala dati skozi," se je na težke dni svoje kariere spomnil Mirnes Šišič in dodal: "Najbolj boleče je, ko ti nekdo reče: 'Kako to, da igraš z nami? Zakaj ne igraš v večjem klubu?' To boli, ker veš, da si sposoben več od igranja v avstrijskih ligah. Vse to je treba preslišati in s trudom ter delom napredovati."

Šišičeva pot je obrat navzgor doživela z odhodom v Grčijo, a ga je tudi tam čakala dolga siva cesta, posuta s trnjem. Januarja leta 2004 je okrepil tretjeligaša Ilysiakos. Sledil je napredek v drugo (Levediakos) in prvo ligo (Levedikoas in Iraklis). Na začetku leta 2008 se mu je nogometno obzorje dokončno razsvetlilo, za 500.000 evrov odškodnine je iz Levediakosa prestopil h grškemu velikanu Olympiacosu. "V Grčiji imam po petih letih bivanja v tej državi povsem drugačen status kot prej. Tudi tukajšnje življenje je odlično, boljšega si ne bi mogel želeti. V Grčiji se počutim kot doma, grščino obvladam in ni izključeno, da bom po karieri ostal v tej državi," je pojasnil Šišič, ki je v Pireju naletel na nove težave. Po uspešni minuli sezoni v tej še ni dobil priložnost za igro. Ernesto Valverde, trener iz Španije, ga je prikoval na tribuno. "Valverde je dejal, da bomo priložnost dobili tudi tisti, ki doslej nismo igrali. Čaka nas veliko tekem, kartonov in poškodb ne manjka in morda se bo našlo mesto v ekipi tudi zame. O prestopu še ne razmišljam, ker je do zimskega prestopnega roka še daleč. Res je, da sem imel poleti ponudbo turškega kluba. Zavrnil sem jo, kajti takrat nisem mogel vedeti, da bom sedaj v takšnem položaju," Šišič, ki s poškodbo nima več težav, še ni vrgel puške v koruzo.

Za enega redkih sončnih žarkov na klubski poti v zadnjem času je poskrbel nekdanji trener Olympiacosa Duško Bajević. Ta se je v grških medijih čudil, da Šišič ne dobi priložnosti za igro. "To je zelo pozitivno, takšno pohvalo od tako priznanega trenerja je lepo slišati, a mi to pri položaju v ekipi ne pomaga veliko. Nič ne bi imel proti, če bi bil Bajević spet trener Olympiacosa. Bil je že dvakrat, a je težko verjeti, da bo še tretjič," je dodal Velenjčan, ki ima velike upe na reprezentančnem področju. "Razočarani smo zaradi poraza na Češkem, a ne bomo obupali. Še vedno vztrajam, da se lahko uvrstimo na svetovno prvenstvo. Naslednji tekmi proti Češki in Severni Irski bosta zelo pomembni. Če premagamo Čehe, bomo naredili veliko," je razložil.