Kanadska študija, ki jo je vodil dr. Salim Yusuf  je pokazala, da so ljudje, ki uživajo tako imenovano „zahodno“ hrano, ki temelji na mesu, jajcih in hitri hrani, bolj ogroženi, da bodo doživeli srčni napad. Do enakih izsledkov so prišle številne poprejšnje študije.

Raziskovali so anketirali več kot 16 tisoč srčnih bolnikov, od katerih jih je 5700 pravkar doživelo srčni napad. Vsakemu so vzeli kri in ga natančno izprašali o prehranskih navadah. Študija je potekala od 1999 do 2003. Bolnike so razdelili v tri skupine. V eni so bili tisti, ki so jedli večinoma vzhodnjaško hrano: tofu, sojo in podobno, v drugi tisti, katerih prehrana je temeljila na mesu, jajcih in hitri hrani, v tretji pa tisti, ki so jedli pretežno sadje in zelenjavo.

Izkazalo se je, da so najmanj, kar za tretjino manj, srčnih napadov (v primerjavi s povprečnim številom le-teh v svetu) doživeli tisti, ki so uživali pretežno sadje in zelenjavo. Tisti, ki so jedli predvsem meso, jajca in hitro hrano, so imeli za 35 odstotkov večje tveganje glede na povprečje v svetu. Pri tistih, ki so uživali vzhodno hrano, pa je bilo tveganje enako, kot je povprečje v svetu.