Pravite, da je bilo v vašem življenju preveč žensk. Ja, pa se res sprašujem, kaj jih je pognalo stran od tako prijetnega in ljubeznivega človeka, ki si ne želi drugega kot dom, družino in mir, res zanimivo, ker si nekaj takega želimo tudi ženske. Celo tiste, ki smo tako pokvarjene, da gledamo Seks v mestu.
Seveda pa je življenje za nas ženske povsem drugačno. Me srečamo moškega, pravega moškega, kot ste vi – in iskanje je končano. Kaj si ženska lahko želi več? Pa vendar: tole se vam bo slišalo neverjetno, skoraj nemogoče, vendar smo tudi ženske včasih razočarane nad temi moškimi popolnimi bitji. Lahko bi rekla, da tudi jaz nisem imela sreče, da bi naletela na moškega, ki mu največ pomenijo dom, družina in mir. Recimo, da je razdrl družino, prodal dom in potem še rušil mir. Vendar ne bom pljuvala po njem in tudi po vseh moških ne. Iz slabih izkušenj sem se nekaj naučila in optimistično stopam naprej. Naproti nekomu, ki bo znal spoštovati, ljubiti in sprejemati ljubezen. Pri petdesetih ne bom obupala, v meni je še toliko lepega, kar lahko z nekom delim. Z nekom, ki ni poln jeze in ve, kaj je spoštovanje.
Čeprav nam nihče ne more vrniti trenutkov razkošja v travi, veličastja v rožah, ne bomo žalovali, temveč si našli pot v tisto, kar nam še ostane, kot pravi William Wordsworth. Vesna

(Več pisem brez sramu v tiskani izdaji Nedeljskega)