Skorajda golobradi mladeniči, Žiga Jeglič, Miha Brus ter Rok Jakopič, so še v minulem letu nastopali za gorenjski podmladek, tokrat pa jim je trener Železarjev Doug Bradley zaupal pomembno vlogo v zadnjem napadu, ki postaja vse bolj priljubljen v Podmežakli. Prijetni gorenjski fantje, ki skupaj štejejo rosnih 62 let, so še vedno aktivni tudi v šolskih klopeh, prav vsi pa po tihem sanjajo, da bi nekoč zaigrali na "najdražjih" ledenih ploskvah onstran oceana v ligi NHL.

"Pred začetkom sezone je bil cilj moštva, da bo nekaj priložnosti za igro dobil tudi četrti napad, ki bi razbremenil starejše in izkušenejše hokejiste. Menim, da nam za zdaj to odlično uspeva, saj tudi rezultati povedo svoje," je uvodoma dejal Rok Jakopič, ki ima od omenjene trojice največ izkušenj, saj je debi v avstrijskem prvenstvu dočakal že prejšnjo sezono. Najmlajši Žiga Jeglič, ki se na Jesenicah podi za ploščkom že več kot leto dni, je Rokove besede le potrdil in pristavil: "Veliko moštev nima kakovostnega četrtega napada, zato lahko v zadnji tretjini, če se tekma lomi, z visokim ritmom nasprotnika le še dotolčemo." Mladeniči so v prejšnji sezoni državnega prvenstva skupaj s soigralci obstali v polfinalu slovenske lige, a precej namučili favorizirano Olimpijo. Podprvaki avstrijskega prvenstva so dokaj sramotno klonili na drugi tekmi v Podmežakli, kar je bil še en dokaz več, da se na Jesenicah kali ogromno nadarjenih igralcev.

Mlade Gorenjce smo povprašali tudi o možnostih Jesenic v letošnji ligi EBEL. Medtem ko je Kranjčan Žiga Jeglič kot iz topa odgovoril, da bodo dvignili pokal za najboljšega v ligi, sta bila Brus ter Jakopič malce bolj previdna: "Smo šele na začetku poti, zato so napovedi precej nehvaležne. Želja je seveda priti čim višje, vendar bomo šele čez čas videli, do kam lahko posežemo." Preskok iz slovenskega prvenstva v ligo EBEL je bržčas ogromen korak za mladega hokejista? "Seveda, saj so igralci močnejši, več je igre na telo, vsak hokejist obvlada plošček... Ker igramo tekme kar trikrat na teden, smo morali med poletnimi pripravami precej garati," pravi najstarejši Miha Brus, ki je svoje prve korake na ledu naredil prav v gorenjskem hokejskem hramu. Največje odlike zadnjega napada Jesenic so prav gotovo borbenost, hitrost, velik smisel za igro, ogromna želja ter, "da damo starejšim igralcem krila," doda Jakopič, kapetan jeseniškega podmladka v lanski sezoni.

Skromnost je lepa čednost, bi še danes dejala marsikatera babica, ki ji stari nauki niso tuji. Očitno so si to zapomnili tudi jeseniški mladci, ki se zavedajo, da je pot do zvezdniškega prahu še dolga in trnova. "Vsako leto poskušamo čim bolj napredovati. Ko je tekme konec, je treba pozabiti nanjo in se osredotočiti na prihodnje dvoboje," pojasnjuje Žiga Jeglič, ki se je letos v dresu z državnim grbom na prijateljski tekmi proti Italiji proslavil tudi z zadetkom. Trojček priznava, da je prav posebej lepo premagati večnega tekmeca iz Tivolija, saj imajo njihovi zvesti privrženci potem dodaten razlog več za veselje. "Naši navijači so zares enkratni! Verjamem, da nam bodo stali ob strani tudi ob slabših trenutkih, saj so porazi v vsakem športu žal neizbežni. Tudi v prihodnje bomo v jeseniškem dresu dali vse od sebe," je za konec obljubil Miha Brus, študent Fakultete za šport.