Vrzel v Adrii bosta zapolnila kolesarja Radenske KD Finančna točka Robert Vrečer in Matej Gnezda. "V ekipi bom imel enajst kolesarjev. Vrača se Nose, ki je trenutno celo najboljši na treningih. Iščem pa še enega izkušenega kolesarja za hitre zaključke. Kolesarja tipa Matic Strgar," o sestavi ekipi razkriva Milan Eržen.

V Radenski se poleg odhoda Vrečerja in Gnezde menedžer Gorazd Penko ne trudi, da bi zadržal ostale tri nosilce ekipe Matica Strgarja, Davida Tratnika in Boštjana Rezmana. "Še vedno ne vem, kje bom vozil v prihodnji sezoni," pravi David Tratnik o svoji negotovi prihodnosti. Vse več jih zato meni, da s tem Penko, naslednik Zvoneta Zanoškarja, zapravlja ugled ekipe. Radenska bo namreč samo z mlajšimi člani težko prodrla na sceno najbolj zanimivih domačih dirk in zadržala sloves ekipe velike slovenske četverice. Zanimivo, da Penko ni pustil oditi v Italijo Andiju Bajcu, drugemu v razvrstitvi Zlato kolo U23. Prav lahko se zgodi, da bo Radensko, ki naj bi dobila dodatnega drugega sponzorja HIT, v Ljubljani zasenčil že Motomat Enduros, kjer za športnega direktorja snubijo Valterja Bončo.

Angažiranje uspešnejših kolesarjev ni vse. Lep primer za to je Blaž Furdi, zmagovalec 8. VN Hifi Colorstudia. Pred sezono je prišel iz Adrie Mobila v Savo, ker se v članski ekipi Adrie v prvi sezoni ni najbolje znašel. Pod vodstvom Mirana Kavaša je tako kot Aldo Ino Ilešič, ki je prišel iz Perutnine, dobil nov zalet. Tako Furdi kot Ilešič, ki je na turneji v ZDA osvojil drugo mesto celo na največjem šprinterskem kriteriju v Las Vegasu, imata za sabo sijajno sezono. Zanimiv je bil tudi podatek reprezentantov na svetovnem prvenstvu, da jih je kar osem od 13 članov šlo skozi dres Save. "Če se pred leti ne bi odločili, da se bomo posvečali tudi mladim kolesarjem, verjetno letos sploh ne bi imeli reprezentance mlajših članov," je Miran Kavaš navrgel zanimivo misel. Kristjan Koren, že tretjo sezono zapored dobitnik lovorike najboljšega mlajšega člana U23, je še lani vozil za Savo, tudi v prihodnji sezoni pa bo v dresu Perutnine.