Stari/novi svetovni prvak v težki kategoriji Kličko je iz sobotnega dvoboja v berlinski areni izšel kot zmagovalec. Sedemintridesetletni ukrajinski boksar se je že nekajkrat zaradi poškodb upokojil, v času začasne upokojitve pa se tudi neuspešno potegoval v politiki s kandidaturo za župana Kijeva. Potem je napovedal svojo vnovično vrnitev v boksarski ring, kar je proti pričakovanjem uspešno opravil. Skupaj z mlajšim bratom Vladimirjem sta sedaj oba hkrati nosilca pasov v težki kategoriji, s čimer pišeta zgodovino boksa.

Ukrajinec z "železno pestjo" je v poklicni karieri k 35 zmagam dodal še eno in jih ima tako 36, od tega 35 s k. o., ter dva poraza. Vitalij Kličko se je začasno od ringa poslovil že novembra 2005, medtem ko je bil njegov zadnji dvoboj decembra 2004. Nigerijec, 27-letni Peter, ki se ga je prijel vzdevek Nigerijska nočna mora, je tri kilograme težji od Ukrajinca, in je v svoji karieri nanizal že 30 zmag, od tega 23. k. o., in dva poraza.

"Vedel sem, da z vrnitvijo v ring ne bom tvegal. Trdo sem delal in sanje so postale resničnost," je bil po koncu dvoboja vesel zmage Kličko. Dvoboj je spremljal tudi njegov brat Vladimir, ki je v čustvenem izbruhu lahko le izjavil, da je starejši brat prinesel slavo družinskemu imenu. "Ponosen sem nate, saj si dokazal, da si boljši od vseh," je bil ob bratovem uspehu zadovoljen Vladimir.

Vitalij Kličko je dominiral skozi celoten dvoboj, Nigerijca je povsem razorožil z nekaj močnimi udarci v glavo, ki so kot strela z jasnega prileteli v nekaj sekundah. Vitalij je nato uporabil še nekaj usodnih kombinacij in nigerijska nočna mora se je spremenila v sladek spanec, Peter pa je lahko po osmi rundi le še naznanil, da ima vsega dovolj. Svetovnemu prvaku so izraze podpore že poslali tudi nekdanji prvaki Evander Holyfield, George Foreman, Joe Frazier, Mike Tyson in Lennox Lewis.