Nigerijski boksar Samuel Peter bo v soboto branil naslov prvaka po verziji WBC v supertežki kategoriji. "Sem v vrhunski formi in sem nedvomno pripravljen na dvoboj," je povedal Kličko po uradnem tehtanju, ko se je številka na tehtnici ustavila na 112 kilogramih. Poškodbe so zgodovina, je optimističen ukrajinski boksar, ki ga ne skrbi, ali bo v ringu videti "starega ali novega Vitalija".

Kličko, ki se je med upokojitvijo v rodni Ukrajini neuspešno potegoval za župana Kijeva, bi se rad v zgodovino boksa skupaj z mlajšim bratom Vladimirjem vpisal kot prva brata težkokategornika, ki sta hkrati nosilca pasov v težki kategoriji.

Ukrajinec z "železno pestjo" je v poklicni karieri nanizal 35 zmag (34 s k. o.) in dva poraza. Vitalij Kličko se je začasno od ringa poslovil kot svetovni prvak po verziji WBC zaradi poškodb. Uradno se je upokojil že novembra 2005, medtem ko je bil njegov zadnji dvoboj decembra 2004, ko je s tehničnim knokavtom v osmi rundi prisilil k vdaji Britanca Dannyja Williamsa.

Nigerijec, 27-letni Peter, ki se ga je prijel vzdevek Nigerijska nočna mora, je tri kilograme težji od Ukrajinca, in je v svoji karieri nanizal že 30 zmag, od tega 23. k. o., in en poraz. Peter prav tako pravi, da je v formi in da je pripravljen na dvoboj.