V režiji in koreografiji  Mojce Horvat, svetovno priznane koreografinje in plesne pedagoginje, ki  je študirala na Broadwayu in bila leta 2001 preko svetovne plesne zveze proglašena tudi za koreografinjo leta. Muzikal je nastajal 2 leti in bil v manjši zasedbi in različici že predvajan v vedno razprodanem in premajhnem Šentjakobskem gledališču. Sedaj pa v novi preobleki, v razširjeni izvedbi in v slovenskem jeziku premierno prišel na velik oder v ljubljansko Halo Tivoli.

V Briljantini so igrala velika a takrat še neznana  filmska imena kot so Richard Gere, Patrick Swayze in Brooke Shileds. Zaradi njegove uspešnosti so leta 1978, po gledališki predlogi posneli še film, v katerem sta glavno vlogo odigrala John Travolta in Olivia Newton John.

Preprosta najstniška nedolžnost, odlična glasba z veliko plesa in petja je osvojila srca Američanov, ki imajo še sedaj 50 leta za zlato dobo uporništva in svobode. Prav tako je Briljantina osvojila preostanek sveta in tudi v filmski različici kmalu potolkla vse rekorde. Zaradi izjemnega zanimanja, je muzikal Briljantina, kmalu postal stalnica na vseh gledaliških in večjih odrih širom sveta in še sedaj velja za najbolj obiskan muzikal na svetu.

Zgodba se odvija v 50 ih letih in prikazuje najstniško življenje, skozi ljubezen, šolske dni. Dogaja se na srednji šoli Rydell High na kateri so glavni Danny in njegova druščina imenovana T Birds, ter Sandy in njene Pink Ladies. Poletna romanca je združila Danyja in Sandy. On je vodja druščine, najpopularnejši fant na šoli, obkrožen z najbolj zaželenimi puncami. Ona je nova na šoli, sramežljiva, naivna in neizkušena. A vsega je konec, ko se zopet začne šola. Težave se začnejo reševati s sanjami, v katerih se prepletajo ljubezen, šola, avtomobili, ples, veliko petja in obvezno srečen konec.