Jean Michel Andre Jarre je francoski skladatelj, izvajalec in glasbeni producent, pa tudi pionir elektronske glasbe t. i. "new age" zvrsti. Do danes je prodal 60 milijonov plošč po celem svetu. Postal je inovativna mednarodna superzvezda, saj je postavil temelje novodobnim koncertom na prostem, od rock koncertov do rave partyjev.

Leta 2006 je bila 30. obletnica albuma Oxygene, ki jo še vedno proslavlja na številnih koncertih po evropskih mestih. Po koncertu v Royal Albert Hall je spoznal Briana Maya, ki mu je predlagal koncert na Tenerifih za Združene narode za Leto astronomije. V sklopu turneje ob tej častitljivi obletnici, bo 7. novembra nastopil tudi v ljubljanski Hali Tivoli.

Jarre je dejal: "Oxygene sem ustvaril na nenavadnih inštrumentih, ki so postali del elektronske glasbene mitologije, kot je bila Stradivarijeva violina za klasično glasbo ali Fender Telecaster za rock glasbo. Ti legendarni inštrumenti so resnično čudoviti in precej neznani javnosti. Vsi sintetizatorji so analogni in izvajati koncert v celoti brez digitalnih pripomočkov, pridaja posebno noto sami izvedbi. Že dolgo časa sem si želel izvesti Oxygene v bolj intimnem okolju – imeti priložnost biti čim bližje publiki – tako sem si tudi zamislil izvedbo glasbe in odrski nastop.“