"Po lanski sezoni, ki ni bila ravno blesteča, si nisem mislil, da bom dobil toliko priložnosti. S svojimi igrami se na najboljši možen način poskušam na vsaki tekmi oddolžiti trenerju za izkazano zaupanje," je po tekmi z Linzem začel razpredati Žiga Pance, ki smo ga ujeli na tivolskem hodniku, ko je ravno prišel izpod tuša. Ljubljančan je mladosti navkljub v preteklosti igral že v kanadski ligi OHL (do 21 let) za moštvo Oshawa Generals, kjer pa ni dobil veliko minutaže: "Pred dvema letoma sem se odločil za korak naprej in odšel na drugo stran Atlantika, a se žal ni izšlo po mojih željah, saj sem imel zelo malo podpore. Prednost pred menoj so imeli domači hokejisti, temu pa je nato sledil prihod v Slovenijo," je o svoji avanturi v deželi, kjer je hokej na ledu doma, povedal Žiga, ki je letos podpisal prvo profesionalno pogodbo z moštvom izpod Šišenskega hriba, že prej pa se je kalil v mladinskih vrstah Olimpije.

"Novi soigralci so me v Tivoliju sprejeli zelo dobro, kar me izredno veseli. Ko naredim kaj narobe, mi vedno svetujejo, kako bi lahko stvar še izboljšal. Obenem me ob dobrih predstavah potrepljajo po rami in mi čestitajo, kar mi resnično veliko pomeni," je o novem okolju dejal "Pancho", ki še vedno čaka na krst, ki mu ga bodo pripravili soigralci. "Zaenkrat ga še ni bilo, zato raje ne kličimo hudiča. Nekaj naj bi se sicer pripravljalo, toda sam ne vem o tem ničesar, zato mi ne preostane nič drugega, kot da se pustim presenetiti," v smehu še pristavi ljubljanska devetnajstica.

Žiga ima tudi mlajšega brata Erica, ki bo aprila prihodnje leto postal polnoleten, že zdaj pa velja za zelo nadarjenega hokejista. In kako na mlajšega brata gleda Žiga? "Eric ima v sebi veliko talenta, pred njim je zagotovo še bogata kariera. Zdaj igra na Švedskem v moštvu Malmö, kjer so pred dvema tednoma začeli s sezono. Poleg tega, da se Eric znajde na ledu, je zelo uspešen tudi v in-line hokeju, kjer je korak pred ostalimi. Med poletnimi počitnicami tudi sam rad stopim v rolerje in ko z Ericom igrava skupaj, je to zame resnično pravi užitek," s pohvalami na račun morebitnega bodočega zvezdnika ni skoparil Žiga, ki ima precej vzornikov v ligi NHL. Ko ga vprašamo po imenih, kot iz topa najprej izstreli najbolj znano slovensko hokejsko ime na svetu: Anže Kopitar.