Govorila sta tudi o kandidatu za mesto predsednika državnega zbora, ki pa naj bi Golobiča ne zanimalo. Golobič je pojasnil, da o tovrstni kandidaturi do zdaj ni razmišljal, saj je bil prepričan, da bo kandidat za prvega moža dolgoletni poslanec SD Miran Potrč.

Veliko pozornosti sta sicer Pahor in Golobič namenila tudi osnutku koalicijske pogodbe, ki jo pripravljajo v SD in jo bodo v Zares, LDS in DeSUS dobili v začetku prihodnjega tedna. "Tudi mi sami pripravljamo neke točke iz našega programa, ker se nam zdi pomembno izmenjati poglede in jih doreči pred podpisom pogodbe. Pripravljamo tudi pregled konkretnih pobud, idej, projektov," je po srečanju dejal Golobič.

"Pogovor je tekel o običajnih rečeh za ta čas, v katerem smo, v katerem se je treba pogovarjati o tem, kako čim bolj učinkovito izkoristiti teh nekaj tednov pred konstituiranjem parlamenta in oblikovanjem nove vlade. Izmenjala sva nekaj pogledov o tem, kaj je pomembno, kako začeti usklajevati koalicijsko pogodbo, kako vidimo vlogo strank v novi koaliciji. Bil je koristen razgovor, to je vse," je še dejal Golobič.

Predvidoma v ponedeljek naj bi se sicer Pahor sestal še s predsednikom DeSUS Karlom Erjavcem. Kot je včeraj poudaril Pahor, gre za neformalna srečanja, ki jih namenjajo koalicijski pogodbi. Če bo dobil mandat, pa bo začel tudi formalne pogovore o vsebini koalicijske pogodbe in sestavi vlade.