"Večina Ljubljančanov vodi svoje otroke v Tivoli, tamkajšnje otroško igrišče je eno najbolj pestrih, medtem ko so igrišča v mestih monotona in med seboj enaka," je prepričana arhitekta Maša Cvetko, ki sodeluje v projektu. Prav zato so se v Prostorožu odločili, da bodo vsaj za kratek čas oživili otroška igrišča v središču, ki so si med seboj več ali manj podobna in so že izgubila privlačnost, ter poskušali starše in otroke ponovno privabiti nanje.

Tako so denimo v parku Ajdovo zrno na Prečni ulici namestili široke cevi različnih dolžin, nekakšno glasbeno igralo, ki spominja na orgle. Nevsakdanja igrala bodo postavili še v Argentinskem parku, kjer se otroci že danes lahko zabavajo tudi ob prvih ustvarjalnih delavnicah, v parku na Erjavčevi ulici, na Ferentovem vrtu, na igriščih v Križankah, Prulah, na Špici, Poljanah, Taboru ter na Kersnikovi ulici. Igrala, pravijo arhitekti, so namenjena vsem starostnim skupinam, na njih pa se bodo otroci lahko igrali in tudi kaj novega naučili, denimo preizkušali razne fizikalne zakone in podobno.

S takim oživljanjem otroških igrišč bodo arhitekti poskušali prikazati meščanom, kako lahko z majhnimi intervencijami s pridom izkoristijo javni prostor. Podobne projekte prebujanja javnega prostora je skupina speljala že v minulih letih, ko so s podobnimi popestritvami oživljali atrije, mestne parke in Ljubljanico.