Za širšo svetovno popularnost Living Colour je bistveno pripomogel Mick Jagger, na čigar solističnem albumu Primitive Cool iz leta 1987 sta igrala člana Living Colour, kitarist in ustanovitelj skupine Vernon Reid in bobnar Will Calhoun, ki sta se paralelno uveljavila tudi kot studijska glasbenika. Prvenec Vivid (1988) je zatresel glasbeno sceno, s hitom Cult of Personality pa je skupina postal redni gost glasbenega programa MTV. Po ameriški turneji z Rolling Stones je leta 1990 sledila plošča Time's Up s številnimi gosti (Maceo Parker, Reggie Workman, Little Richard). Bolj kot paleta sodelujočih gostov-zvezdnikov je vžgala medžanrska vihravost Living Colour.

Skupaj s skupino 24-7 Spyz je na rockovski sceni, na kateri prevladujejo predvsem belski glasbeniki, še posebno izstopala zaradi afro-ameriškega porekla vseh njenih članov. To jo postavlja v zgodovinsko verigo z drugimi temnopoltimi glasbeniki in glasbenimi skupinami, kot so Jimi Hendrix, Sly $amp; The Family Stone, Marvin Gaye, Funkadelic. Vpliv naštetih je nezanemarljivo prisoten v glasbi Living Colour. Ob njih moramo posebej podčrtati še hardcore reggae crossover skupino Bad Brains iz osemdesetih, ki je slogovno in idejno še posebno usmerila početje tega kvarteta. S fuzijo punka, hiphopa, jazza, metala, funka je bila tvorna vzporednica hiphopu Public Enemy in Run DMC ter ostrini Body Count.

Living Colour se vračajo v Ljubljano v isti postavi kot leta 1993, ko je izšel njihov tretji album Stain. Ob ustanovitelju in kitaristu Reidu ter bobnarju Calhounu skupino tvorita še pevec Corey Glover in Dug Wimbish. Po petletnem premoru so spet stopili skupaj leta 2000. Kot da bi jim na solističnih glasbenih poteh in ob številnih sodelovanjih z različnim spektrom priznanih in uveljavljenih glasbenikov jazza, rocka, hiphopa najbolj primanjkovalo skupnega igranja. Tri leta po ponovnem snidenju so posneli četrto studijsko ploščo Collideoscope. S poudarjenim eksperimentalnim otipom so ponovili staro formulo glasbene fuzije, ki jo še vedno držijo pokonci predvsem skladbe iz polpreteklosti. To potrjuje serija antologijskih in koncertnih izdaj v zadnjih letih. Za začetek novega leta Living Colour najavljajo izid novega albuma, zato lahko na ljubljanskem koncertu pričakujemo tudi kakšno novo skladbo.