Podjetje Monting SK se ukvarja z izdelavo in montiranjem strojev za proizvodnjo kamene in steklene volne. Na domačem trgu ustvari okoli 15 odstotkov prihodkov, med tujimi trgi pa sta za podjetje najpomembnejša trga Rusije in Kazahstana. Podjetje, ki je na novo nastalo leta 2000 in ga vodi Silvester Knez, velik poudarek namenja inovativnosti, saj vlagajo tudi v razvoj in spodbujajo inovacije na vseh področjih.

Sto najhitreje rastočih savinjsko-zasavskih podjetij je v letu 2007 zaposlovalo 3258 ljudi ali v povprečju 33 vsako podjetje, kar pomeni, da so podjetja od leta 2002 število delovnih mest skoraj podvojila. Letošnja generacija gazel savinjsko-zasavske regije je v letu 2007 ustvarila skoraj 448 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je 4,6-krat več kot pred petimi leti.

Izbor najuspešnejših regijskih podjetij se bo nadaljeval 2. oktobra v Novi Gorici, ko bo znana primorsko-notranjska gazela. Dravsko-pomursko gazelo bodo razglasili 9. oktobra in gorenjsko gazelo 15. oktobra. Razglasitev zlate gazele 2008 bo 22. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Poleg savinjsko-zasavske gazele sta med finalisti za naslov zlata gazela 2008 že letošnja dolenjsko-posavska gazela, podjetje Rem, in gazela osrednje Slovenije, podjetje Blažič, robni trakovi.