V nadaljevanju soočenja kandidatk, predstavnic parlamentarnih strank, je voditelj najprej spraševal po morebitnih povolilnih koalicijah. Ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar (NSi) je opozorila, da je njena stranka jasno zagovarja svoje vrednote: "Morebiti tudi zato nismo tako lahek pogajalec." Predvsem pa bo po napovedih Kucler Dolinarjeve njihova koalicija "tista, kjer bomo lahko dejavno uveljavili svoj program". Ministrica je ob tem ocenila, da se koalicijske pogodbe sklepajo po volitvah in da tu ne gre za "enostaven dogovor med predsedniki strank, temveč za to, kaj je zapisano v koalicijsko pogodbo".

V SNS bodo po besedah Helene Rupar počakali do rezultatov volitev, preden bodo govorili "o možnih koalicijah". "V koalicijo pa bi stopili s tistimi strankami, ki bi omogočale izvrševanje našega programa v največji možni meri," je dodala.

Na vprašanje, ali bi šla v koalicijo s svojimi bivšimi "kolegi" iz SNS, je vodja poslanske skupine Lipe Barbara Žgajner Tavš odgovorila, da Lipa med drugimi gradi na vrednoti načelnosti in pokončnosti. "Mene so moji poslanski kolegi v SNS globoko razočarali, in sicer s tem, ko so pristali na grdo igro, ki jo izvaja SDS." S tem so, tako Žgajner Tavševa, pokazali, da "nimajo prave hrbtenice", zato so poslanka težko predstavlja koalicijo s SNS.

Kot je spomnila poslanka Zaresa Cveta Zalokar Oražem, so v svoj volilni program zapisali, "da ne izključujemo pogovorov in sodelovanja z nikomer", obenem pa je spomnila, da je Zares nastala "prav zaradi nezadovoljstva z obstoječo koalicijo" s SDS v glavni vlogi.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič (SDS) pa je poudarila, da je ključni cilj stranke blaginja za vse in zdravo okolje in "k temu ključnemu cilju iščemo partnerje in smo odprti za vse". Ob tem je opozorila, da so njihove vrednote svoboda, pravičnost, poštenje in solidarnost. "Mogoče pa se najde kdo tukaj v teh vrednotah in to je naš kriterij," je še povedala Kukovičeva, ki je opozorila, da je škoda izgubljati energijo "s tem, da delujemo drug proti drugemu". "Če lahko zložimo skupaj te cilje in te vrednote," pa je ministrica pogojevala morebitno sodelovanje s Socialnimi demokrati.

Za predstavnico za odnose z javnostmi SD Melito Župevc so prva izbira stranke "nam programsko sorodne stranke Zares in LDS", zato predsedniku SD Borutu Pahorju tudi ne bi svetovala koalicije s SDS.

Nada Skuk iz volilne koalicije SLS+SMS pa je kot pogoj za sodelovanje v povolilni koaliciji poudarila, da v SLS vztrajajo na "tradicionalnih slovenskih in krščanskih vrednotah", pri pripravi morebitne koalicijske pogodbe pa ne bodo odstopali od regionalnega razvoja ali pravične meje s Hrvaško.

Mimica Kidrič (DeSUS) je po drugi strani kot obvezne značilnosti koalicijskih partnerjev navedla zavzemanje za usklajevanje pokojnin z neto plačami ter spoštovanje vrednot NOB.

V LDS bi po besedah Lucije Čok kot koalicijske partnerje "izločili vse tiste stranke, ki se ukvarjajo s preteklostjo", med katerimi je po njeno "nedvomno" SDS. Ob tem je dejala, da v LDS pričakujejo, da bodo "Zares, SD in LDS dosegli 53,8 odstotka, zraven pa pritegnili v prihodnost zazrte stranke.