Tja sta ga prišli obiskat nekdanja žena Sheryl in 22-letna hčerka Bianca, ki je sicer znan britanski fotomodel. Ko sta potrkali na vrata, se je iz sobe slišal raskavi glas povsem zadetega nekdanjega nogometnega zvezdnika: "Pustita me umreti. Dajta mi mir!" Potem se je na dami vsul še val psovk. Pozneje se je položaj umiril in ko so hotelski uslužbenci v spremstvu policije in reševalcev vdrli skozi vrata, so tam našli na pol zavestnega Gascoigna, napolnjenega s tabletami in alkoholom.

"Spet se je poskušal ubiti," so komentirali dogodek angleški mediji, ki so obširno poročali o tem, kako so propadlega zvezdnika odpeljali v bolnišnico, kjer so mu izpraznili želodec. "Zdravniki pravijo, da je njegov želodec v katastrofalnem stanju," so zapisali v otoškem tisku.

Nekateri tudi namigujejo, da se je Sheryl vrnila k nekdanjemu možu, s katerim naj bi bila znova par. Med prvimi je v bolnišnici Gascoigna sicer obiskala svetlolasa 40-letna Sally Digby. Njen mož Ian je nogometašev dober prijatelj, na Portugalskem pa ima restavracijo. "Brez Sally in Iana bi Gazzo že zdavnaj pokopali," je o paru, ki je Gascoignu priskočil na pomoč, dejal nek prijatelj omenjenega para.

Gascoigne je v zadnjih letih že nekajkrat rekel, da bi se rad ubil. Nazadnje je o tem poročal nekdanji menedžer angleške nogometne reprezentance Terry Venables. "Takrat, ko mi je rekel, da se bo ubil, je bil popolnoma trezen, zato sem ga vzel smrtno resno. Namignil sem mu, da bi bilo bolje, če bi se pozdravil in tako dobil voljo do življenja. Odgovoril mi je s tišino in praznim pogledom," se spominja Venables.