Golobiča na park Zvezda veže kar nekaj spominov, ki so "politično obarvani". Spomnil je na maj 1989 in od oblasti prepovedano zborovanje Zveze socialistične mladine Slovenije (ZSMS) v podporo odboru za varstvo človekovih pravic. "Zborovanje je bilo organizirano zato, da so tisti, ki se nismo o vsem strinjali, lahko javno to povedali," je dejal in dodal, da je bila v tem veličina političnega dogodka.

Informacijsko središče stranke Zares bo po Golobičevih besedah prostor za diskusije, razprave s vsemi, ki se s to stranko strinjajo in tistimi, ki se z njo ne strinjajo. Omenil je tudi lansko kampanjo predsednika republike Danila Türka, ki ga je stranka Zares podprla in je imel podobno info točko. "Na tem mestu se koncentrira pozitivna energija," je ocenil Golobič, ki verjame, da je pozitivna energija tudi v Ljubljani. Ob tem se je ozrl nazaj na lokalne volitve 2006, ki so po njegovo prvič pokazale, da je Slovenija sita stare politike.

V nadaljevanju je Golobič poudaril tudi, da je stranka v tem času prehodila kratko, a intenzivno pot. "Smo trdno namenjeni, da ostanemo na političnem prizorišču prepoznavni po načelnosti, brezkompromisnosti, ko gre za temeljna načela brez katerih ni razvoja v Sloveniji," je opozoril in dodal, da so to pravna država, socialna občutljivost, pravičnost, in medgeneracijska solidarnost.

Golobič računa na dober skupen rezultat opozicijskih strank

Golobič računa, da bodo stranke, s katerimi dobro sodelujejo v opozicijski vlogi, dosegle soliden rezultat, in da bodo skupaj sestavili potrebno večino za novo koalicijo, ki bo ujeta v obljube volivcem. Prepričan je, da se bo Slovenija na tem razpotju odločila za boljšo pot od sedanje. Na koncu je "svojim soborcem" zaželel uspešen iztek kampanje.

Odprtja se je udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je dejal, da program stranke Zares podpira, saj je konec koncev posodil svoja dva člana mestnega sveta stranki za volitve. Kot je rekel, predvsem v skrbi za Slovenijo in za Ljubljano. O politiki Janeza Janše je menil, da je "naredil najslabše, kar je možno". Od strank na levici Janković pričakuje, da dobijo 46 poslancev in da oblikujejo vlado, ki bo "vrnila izgubljene vrednote". Svoje someščane je pozval, naj volijo "po svoji glavi ali srcu, saj bo vsak glas odločal".

Poslanec Pavel Gantar je ljubljanskemu županu predal izjavo, s katero stranka Zares izraža pripravljenost sodelovati v razvoju Ljubljane.