Avtorji razstave želijo skozi arhitekturno in urbanistično primerjavo Ljubljane in Benetk s poudarkom na meji med novim in starim pokazati, kako lahko infrastruktura, ki naj bi bila nevidna, vpliva na vidno strukturo, kako tehno-tektura lahko duši arhitekturo. Kot je v katalogu razstave zapisal arhitekt in komisar slovenske postavitve Janko Rožič, je problem, če infrastruktura postane superstruktura in ne povezuje več, temveč deli.

V Galeriji A+A bodo predstavljeni trije segmenti, med seboj povezani na nivoju teorije Ljubljanske arhitekturne šole. V prvem, naslovljenem Nujnost urbane politike: Gradnja onstran arhitekture, bo poudarek na pomembnosti infrastrukture v mestu kot predpogoj dobremu oblikovanju in kvalitetnemu življenju. S primerjavo Benetk in Ljubljane bodo pokazali vzporednico pri reševanju infrastrukturnih problemov obeh mest.

Skupina Ambient združuje Eda Ravnikarja ml., Majdo Kregar, Miho Kerina, Martina Ravnikarja, Smiljana Buzetija in Romana Šoperja, skupina Odprti krog pa Janka Rožiča, Aleksandra S. Ostana, Gašperja Drašlerja in Dušana Molla.

Mednarodna arhitekturna razstava v Benetkah, ki bo za javnost odprta med 14. septembrom in 23. oktobrom, letos nosi naslov Arhitektura onstran gradnje (Architecture Beyond Building). Slavnostno odprtje slovenskega paviljona bo v petek, 12. septembra ob 19. uri.