Prvi je predvolilni avtobus v Mariboru pričakal notranji minister Dragutin Mate, ki se je nato ustavil v Bresternici, Limbušu, na Pobrežju in v Melju, kjer se je pogovarjal z obiskovalci ter jim predstavil svoj program. Aktualni poslanec Srečko Hvauc je avtobus z volivci pričakal v Hočah, pot pa je skupaj z ostalimi kandidati nadaljeval skozi Hotinjo vas, Rače, Starše, Miklavž in nazaj v Maribor.

Osrednja prireditev je potekala na Grajskem trgu, kjer se je zbranim ob prisotnosti ostalih strankarskih kolegov predstavila Bernarda Ronutti, sicer predsednica ženskega odbora SDS.

Ronuttijeva se bo v primeru izvolitve kot poslanka zavzemala za ohranitev zdravega življenjskega okolja, dostojno življenje starejših, potem ko ne morejo več skrbeti sami zase in jim je potrebno zagotoviti organiziran sistem pomoči za dolgotrajno nego ter za za zmanjševanje in odpravljanje socialnih in regijskih razlik, ki jih tudi Maribor še vedno občuti na lastni koži.

Volivcem se bosta sicer do konca današnjega dne na različnih prizoriščih predstavila še direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Gregor Pivec in nekdanja alpska smučarka ter dobitnica olimpijskega odličja Katja Koren Miklavec. Prvi kandidira v devetem in desetem okraju v središču Maribora, Radvanju in Razvanju, druga pa prav tako v mestu Maribor, in sicer v 11. volilnem okraju.