Nekatera imena "podpornikov" in njihova mnenja (Jure Godler, Uršula Cetinski, Sanja Grohar, Patrik Greblo, Boštjan Lipovšek...) pa zbrisali. Ob omenjeni zgodbi se je pojavilo tudi vprašanje uporabe službenega računalnika v strankarske namene, saj je Nina Orel vprašanja znanim osebam (pretežno s področja kulture) pošiljala s službenega spletnega naslova in se podpisala kot predstavnica za odnose z javnostmi ministrstva za kulturo. Po besedah nekaterih sodelujočih pa jih je tudi klicala s službenega telefona (ta je bil celo naveden kot kontakt na njenih dopisih).

Da je Orlova uporabljala službeni računalnik ministrstva, so v SDS sicer ocenili kot napako, a dodali, da ta ni povzročila škode. "S tem, da Nina Orel zbira izjave za volilno gradivol SDS v svojem prostem času, sem bil od vsega začetka seznanjen in sem se s tem tudi strinjal. Če je nekajkrat pri tem uporabila spletni službeni naslov, je bila to napaka, ki pa ni povzročila nobene škode," je prepričan tudi minister za kulturo Vasko Simoniti. Ob tem je tudi poudaril, da je delo službe za odnose z javnostmi ministrstva kljub pomoči Orlove v volilni kampanji SDS potekalo nemoteno, zato nima nobenih pripomb in ne namerava v zvezi s tem sprejemati nikakršnih odločitev.

Tako minister kot v SDS so poudarili, da je Nina Orel volilni material zbirala v prostem času. A so po naših informacijah nekateri prejemniki njeno spletno pošto dobili okoli poldneva, torej sredi delovnega dneva. Kljub večkratnemu vprašanju, ali je bila torej Orlova tiste dneve, ko je pošiljala strankarsko pošto prek vladnega spletnega naslova, na dopustu, pa odgovora nismo dobili.

Strokovnjak za pravo informacijskih tehnologij Gorazd Perenič ocenjuje, da naj bi Orlova s svojim ravnanjem sicer ne naredila nič nezakonitega, verjetno pa je kršila etični kodeks državnih uslužbencev. Morala bi namreč vedeti, da volilna kampanja na ministrstvo ne sodi, in paziti na ugled te institucije. Edina pametna odločitev bi bila, da bi strankarska vprašanja pošiljala s strankarskega elektronskega naslova in kot predstavnica SDS.

Ob tem spomnimo, da se predstavnikom SDS uporaba službenega telefona in računalnika v zasebne namene v preteklosti ni zdela vedno tako neproblematična. Uslužbenko državnega zbora je vodstvo parlamenta v tem mandatu premestilo na nižje delovno mesto. Konkretnega razloga sicer niso navedli, se je pa to zgodilo neposredno po tem, ko je v javnost prišla informacija, da je svojemu bivšemu šefu iz vrst SD s službenega elektronskega naslova poslala kontakte novinarjev. Ko so o aferi diplomatska depeša in zapečatenem računalniku veleposlanika Marjana Šetinca razpravljali v parlamentu, pa je notranji minister Dragutin Mate dejal: "Vsi vemo, kaj lahko delamo na računalnikih, kakšni so predpisi v zvezi s tem in izrecno je prepovedano nekatere stvari delati na službenih računalnikih."