Tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić pravi, da v akciji zbirajo denar za izgradnjo Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. Tako je svojo udeležbo na donatorskem večeru potrdil vrhovni poglavar Islamske skupnosti v BiH Mustafa Cerić, ker je po Porićevih besedah duhovni voditelj tudi muslimanov v Sloveniji. Islamska skupnost v Sloveniji je namreč del celotne islamske skupnosti, ki jo vodi Cerić, je dejal Porić.

Po njegovih besedah so povabili nekaj muslimanskih gospodarstvenikov iz Slovenije in Hrvaške, ki bodo ob tej priložnosti prispevali določena sredstva za džamijo. Samo za nakup zemljišča, na katerem bo stala džamija v središču slovenske prestolnice, bo morala Islamska skupnost zbrati približno 4,5 milijona evrov.

Donatorskega dogodka za džamijo v Mednem se bo na povabilo Islamske skupnosti v Sloveniji udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Ramazan je deveti mesec v muslimanskem koledarju, ki se ravna po Luninih menah, zato se začetek svetega meseca vsako leto v primerjavi z gregorijanskim koledarjem premakne za deset dni. Med ramazanom se muslimani postijo od sončnega vzhoda do zahoda. Konec ramazana oziroma ramazanski bajram bo letos 30. septembra.