Kot je dejal, gre za "ogenj korupcije, ogenj klientelizma, ogenj talibanskega razumevanja svobode medijev in tiska". "To je ogenj balkanskega pojmovanja prava in ta ogenj je v tem mandatu obliznil celo Slovenijo," je dejal predsednik Zaresa.

Prepričan je , da gre stranki dobro, to pa zato, ker njihov projekt in kandidate po njegovih besedah zaznamujejo energija, znanje in načelnost. Kot je poudaril, so kandidati odločni, da bodo živeli "za politiko in ne od politike". Izpostavil je, da kandidate zaznamuje tudi spoznanje, da je politika "veliko preresna zadeva", da bi jo smeli trajno prepustiti samo politikom. Prav zato po Golobičevo prihajajo z vseh koncev Slovenije in iz različnih poklicev.

Kot je ocenil, bi vladarji radi govorili o prihodnosti in o ničemer drugem, a to zato, ker jih je po Golobičevih besedah sram preteklost in tudi sedanjosti. Kot je dejal, nočejo položiti računov, prav to pa je po njegovem prepričanju ključno za to, da bi volivke in volivci vsaj v predvolilnem času dobili podatke, na podlagi katerih bi si ustvarili svoje mnenje in presodili, ali si oblastniki zaslužijo nov kredit. "Po našem trdnem prepričanju so kreditno sposobnost in zaupanje zapravili," je povedal.

Prepričan je, da je oblastnikov strah sodbe, ki se, kot trdi, glasi, da je že dolgo tega, kar so iztirili s prave poti. "Po štirih letih načrtnega razvrednotenja zakonov, meril poštenja in norm spodobnosti bi bili radi žrtve," meni predsednik Zares. A po Golobičevem mnenju so žrtve tisti, ki ne zmorejo doseči praga revščine, brezposelni mladi, ki jih čaka kvečjemu zaposlitev za določen čas brez možnosti najemanja kreditov za stanovanja, in tisti obnemogli, za katere ni prostora v domovih po Sloveniji.

Golobič je zatrdil, da so v Zaresu "trdno na strani slednjih" in bodo po njegovo tudi po volitvah. Vsak trenutek so se pripravljeni pogovarjati tudi o njih samih, ne pričakujejo slepega zaupanja, ampak močan, skrben in stalen nadzor - tako nad njimi, kot nad drugimi, je še povedal predsednik Zares.

V okviru programa je nastopila tudi poslanka Zaresa Majda Širca, predstavilo pa se je tudi nekaj kandidatov na državnozborskih volitvah.