Na vprašanje, ali v poročanju YLE vidi politično ozadje, kar namiguje slovenska vlada, pa je Mattila odgovoril, da česa takšnega ne vidi. Mattila ni odgovoril na vprašanje, ali je slovenski premier Janez Janša zaradi poročanja finske nacionalne televizije o korupcijskem škandalu v Sloveniji že stopil v stik s predsednikom finske vlade, pač pa nas je napotil na Janšev kabinet.

Sicer pa je včeraj osrednji finski časopis Helsingin Sanomat poročal, da je bil iz pripora izpuščen eden od direktorjev Patrie, ki je bil dober mesec priprt zaradi suma korupcije v Sloveniji. Imena direktorja časopis sicer ne navaja, glede na opis pa je mogoče zaključiti, da gre za izvršnega podpredsednika Patrie Vehicles Hekkija Hulkkonena. Isti časopis navaja tudi odziv predsednika glavnega odbora Patrie Riste Virrankoskega na oddajo YLE Resnica o Patrii. Virrankoski je povedal, da v oddaji ni našel glede obtožb ničesar, kar že ne bi bilo objavljeno, je pa to način, na kakršnega jih obravnavajo mediji: "Pravo sojenje pa bo potekalo na sodišču."

Slovenski kriminalisti medtem opravljajo informativne pogovore z nekaterimi nastopajočimi v finski oddaji. S policije so sporočili, da opravljajo informativne razgovore "z namenom, da bi se zavarovala morebitna dokazila, ki bi lahko služila kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku".