Koprčanka Tina je v Ljubljano prišla že v torek, nastanila se je v enem izmed mladinskih hotelov, vendar, kot pravi sama, "tam samo spim, drugače sem tukaj (pred Levom, op. a.) ali kje po Ljubljani". Kljub lakoti zatrjuje, da bo skupino RBD čakala, dokler ne pridejo oziroma "dokler ne umrem od lakote", se pošali srednješolka. Še s petimi kolegicami upa, da bo do petka dobila kakšen podpis od zvezdnikov in fotografijo, zato so tudi oborožene s fotoaparati.

Hotel Lev pa je dobro poskrbel za svoje slavne goste, saj jim vedno uspe dokaj neopaženo pobegniti iz hotela. Oboževalke povedo, da so na recepciji precej skopi z informacijami, da pa so jim taksisti povedali, kdaj in kam sta šla Dulce Maria in Alfonso Herrero, ki sta v Ljubljani že od ponedeljka. "Taksisti ne lažejo," nam zaupa Amanda.

"Starši vedo, koliko mi to pomeni, in vedo, da zaradi tega 'špricam' pouk. Samo profesorji ne razumejo, zato upam, da nas ne bo videti kje na televiziji," pravi Tina. Renata in Amanda pa sta pred Leva skočili kar med prostima urama. Po koncu pouka se zopet nameravata vrniti, tudi danes bosta z optimizmom čakali pred hotelom, v petek pa bosta z nekaj tisoč preostalimi navdušenci nad mehiško skupino peli in poskakovali v Hali Tivoli.

Po pričakovanjih Bojana Rojka iz Agencije Antonov, ki je skupaj z Lupa Promocijo organizatorica koncerta, bo mehiške zvezdnike, ki so zasloveli s telenovelo Rebelde, na treh koncertih poslušalo in gledalo okoli 18.000 ljudi. Za zdaj je na voljo še okoli 300 vstopnic za petkov koncert ob 15.30, preostala dva koncerta pa sta že dalj časa razprodana.

Da je "rebeldemanija" pri nas v popolnem razmahu, potrjuje tudi prodaja papirniških izdelkov RBD, ki jih ekskluzivno prodaja Mladinska knjiga (MK). Po besedah Davida Gregorina iz MK so beležke, zvezke, mape in druge potrebščine z motivi članov skupine RBD začeli prodajati v začetku avgusta. Povpraševanje pa je bilo tako veliko, da so morali nekatere izdelke že v sredini istega meseca ponatisniti.