Britanska tajna služba je na podlagi dokumentov sporočila, da je bil amaterski diplomat Bryans vključen v nezakonite pogovore. „Bryansova ideja je bila razdeliti svet na dva dela. Nemci naj bi imeli proste roke v Evropi, Velika Britanija pa naj bi poveljevala preostalemu svetu,“ so še razbrali iz dokumenta.

Bryans je bil v času vojne v stiku z britanskim sekretarjem za zunanje zadeve lordom Halifaxom, tajna služba pa ni bila prepričana v kolikšni meri je Bryansovim pogajanjem pomagalo ministrstvo za zunanje zadeve. V poročilu je namreč pisalo: „Bryans je zgovoren in nediskreten človek, ki pozna in zelo rad pripoveduje zgodbo, ki bi, če bi prišla v javnost, povzročila precej neprijetnosti ministrstvu za zunanje zadeve.“

Lonsdale-Bryans je svoje načrte o delitvi sveta poskušal predstaviti tudi Američanom, med drugim tudi takratnemu ameriškemu vrhovnemu poveljniku Dwightu Eisenhowerju, kar je Britance prisililo, da so svojim zaveznikom Bryansa predstavili kot „nezanesljivega, a ne nelojalnega“. Uradnik, zaposlen na zunanjem ministrstvu, je v pismo komentiral neodločnost britanske oblasti glede vprašljivosti Bryansovih dejanj: „Čeprav se je možnost, da Bryansa spravimo za zapahe in preprečimo, da javno objavi svoja prepričanja, večkrat znašla na dnevem redu, razumem, da bi takšna akcija oblikovala vprašanje v zvezi z njegovim sodelovanjem z zunanjim ministrstvom in potjo v Italijo, ki smo mu jo omogočili.“

Drugi tajni dokumenti so razkrili, da so britanski vohuni razmišljali o uporabi golobov pismonoš za širjenje neresničnih informacij med Nemci pred dnevom D leta 1944. Tajna služba je oblikovala načrt, po katerem naj bi golobe pismonoše poslali za sovražnikovo črto v Franciji in razširili zavajajoče informacije o pristanku ladji.

V dokumentih med drugim tudi piše, da so zavezniki v okupirano Franciji spustili vrsto golobov pismonoš, ki so prenašali vprašalnike namenjene Francozom, s katerimi bi zavezniki prišli do podatkov glede nemške vojske. V Britanijo se je vrnilo le deset odstotkov ptic, kar nakazuje na to, da jih je večina prišla v roke Nemcev.

Zgodovinar pri tajni službo Christopher Andrew trdi, da je bil načrt glede golobov pismonoš pred dnevom D res načrtovan, a ga niso izpeljali.