Drago napako je takrat zagrešil njegov naslednik Vasja Eigner , ker ni pravilno vodil postopka o prenehanju delovnega razmerja Ivanovskega. Sodišče zato ukazuje ŠOUM, da mora Ivanovskemu nakazati bruto plačo za obdobje med 14. marcem 1994 in 16. avgustom 1996, kar znaša skupno 12,221.931,40 tolarjev, h katerim je treba prišteti še pripadajoče zamudne obresti, ki so se kopičile kar osem let.

Vodstvo ŠOUM sicer pravi, da bodo spoštovali sodbo, a si prizadevali, da bi Ivanovskemu plačali manj, kot mu po sodbi sodišča pripada. "Ni prav, da bi moralo napake, ki jih je naredilo poslovodstvo ŠOUM leta 1994, odpravljati zdajšnje poslovodstvo, ki s tem zapletom ni imelo nič in ga je samo podedovalo," toži Drago Žura , direktor ŠOUM. "Minuli ponedeljek sem poslal Ivanovskemu predlog, po katerem bi mu izplačali plače, on pa naj bi se odrekel zamudnim obrestim v korist Solidarnostnega sklada ŠOUM, ki pomaga študentom v socialni stiski."

Neuradno smo izvedeli, da Ivanovski na poravnavo ne bo pristal. V tem primeru bo sodba ljubljanskega sodišča občutneje stanjšala letni proračun ŠOUM, ki letos znaša kar 704 milijone tolarjev. Bogata študentska organizacija najbrž ne bo "zategnila pasu" tako, da bi znižala plače svojim vodstvenim kadrom. Samo za plače štirinajstih redno zaposlenih bo namreč ŠOUM letos porabil 70 milijonov tolarjev, pri čemer direktor Drago Žura (ki je tudi predsednik sveta Stranke mladih Slovenije) zasluži dober milijon tolarjev bruto na mesec.