Mojsiću so na ljubljanskem okrožnem sodišču izrekli enotno kazen petih let in sedmih mesecev zapora, ker je dejanje storil v času pogojnega odpusta. Zaradi ropov in izsiljevanj je bil namreč pred tem že obsojen na sedem let in dva meseca zapora - večino kazni je prestal, preostalo (leto in pet mesecev) pa so mu prišteli v novo enotno kazen in mu preklicali pogojni odpust. A Mojsić ima srečo. Po pritožbi na višje sodišče mu je to sicer potrdilo kazen štirih let in dveh mesecev zapora, preklica pogojnega odpusta in enotne kazni pa ne, češ da sodba ni postala pravnomočna v roku, ko je bilo pogojni odpust še mogoče preklicati. Za to pa je krivo prav višje sodišče.

Mojsić je bil na pogojnem odpustu od 31. decembra 2001 do 18. avgusta 2003, vmes (28. avgusta 2002) pa je zagrešil rop na ulici Lepi pot. Zaradi tega so ga februarja lani prvič obsodili na štiri leta in dva meseca, mu preklicali pogojni odpust in izrekli enotno kazen pet let in sedem mesecev zapora. A je bila sodba na višjem sodišču razveljavljena, zahtevali so novo sojenje pred povsem novim sodnim senatom. To se je končalo 4. maja letos s povsem enako razsodbo kot prvič. Spet je sledila pritožba Mojsića na višje sodišče, kjer pa so (sicer prednostno priporno) zadevo obravnavali šele 21. septembra, čeprav je bil 18. avgusta zadnji rok, ko bi Mojsiću še lahko preklicali pogojni odpust. Zakon namreč določa, da je preklic pogojnega odpusta mogoč leto dni po preteku pogojnega odpusta, če obsojenec stori novo kaznivo dejanje.

Mojsić bo zaradi počasnosti višjega sodišča v zaporu torej leto in pet mesecev manj. Čeprav gre za človeka, ki mu zakon ni mar in je na kriva pota zašel že pri sedemnajstih. Ko mu je bila izrečena zadnja sodba za rop, je sodnici besno zagrozil, da se bosta že še srečala po prestani kazni, zaradi česar ga je prijavila zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

Podoben odnos je imel tudi do svojega prvega odvetnika. Ker mu je ta povedal, da ga ne more spraviti iz pripora, denarja za že opravljeno delo pa mu ne bo vrnil, mu je Mojsić zagrozil, da bo nanj poslal Črnogorce in obvestil novinarje, kje nabavlja kokain.

Odvetnik se je odločil, da z njim ne bo več sodeloval - preklical mu je pooblastilo in ga ovadil zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti.