Kadroviki v večini primerov še vedno niso na tisti poziciji, kot bi morali biti, je mnenja Ksenija Špiler Božič iz BB Svetovanja, zato so srečanja namenjena prav njim. Po analizi odgovorov Zlate niti 2013 so zaposleni, ki so anonimno odgovarjali na anketo, najnižje ocenili področja: najti in uporabiti skrita znanja, letni razgovori, kako ohranjati ravnovesje med zasebnim in službenim življenjem, pripadnost zaposlenih, dajanje pohval in sistem nagrajevanja.


 

Da bi ta in druga v podjetjih šibka področja oziroma ozka grla odpravili, so prve korake naredili marca na vozliščih v sklopu interaktivne konference Zlata nit 2013, zdaj pa svoje delo in uresničevanje zavez, ki so jih podpisali tudi njihovi direktorji oziroma vodje, nadaljujejo. „Ljudje se zavedajo, da njihove zaveze ne morejo ostali samo na papirju. Cilj srečanj BB Svetovanje, ki bodo potekala enkrat na mesec v obliki delavnic, je opolnomočiti kadrovike in druge strokovne sodelavce, povečati njihovo samozavest in prepoznavnost, izobraziti in podpreti kadrovike pri uvajanju sprememb in razvojnih kadrovskih strategij v podjetju ter ustvariti skupnost kadrovikov, kjer se izmenjujejo ideje, primeri dobrih praks, rešujejo težave in se sodeluje na novih projektih,“ je med drugim dejala Ksenija Špiler Božič.


 

Na današnjem uvodnem srečanju so predstavniki kadrovskih služb v podjetjih izpostavili predvsem pomen komunikacije, željo po izboljšanju odnosov med sodelavci, potrebo po usklajevem doseganju ciljev, opozorili pa so tudi, da je nujno izboljšati veščine vodenja in na vodilna mesta postavljati ljudi, ki si tega res želijo in so to sposobni tudi odgovorno opravljati.