Iščejo pa tudi IT strokovnjaka, ki bo uvajal in skrbel za IT sisteme v proizvodnji. Za vsa delovna mesta je pogoj tehnična izobrazba, vsaj pet let delovnih izkušenj na podobnih delovnih mestih in dobro znanje angleščine, zaželeno pa je tudi poznavanje standardov avtomobilske industrije.

 

Sicer pa Elvez, ki ga vodi Simona Petrič, zaposluje že 130 ljudi, lani pa so ustvarili slabih 12 milijonov evrov prihodkov, redno sodeluje tudi v Zlati niti, temu Dnevnikovemu izbor najbikjšeih zaposlovalcev pa se je pridružil že prvo leto in je eno od 13 podjetij, ki torej v Zlati niti sodeluje vse od njenega začetka. »V zadnjem obdobju intenzivnejših vlaganj smo vsako leto za novo tehnološko in strojno opremo namenili od pol milijona evrov do milijona, kar za nas ni majhen zalogaj, je pa za zadovoljevanje potreb izjemno zahtevne avtomobilske industrije nujno,« je poudarila Simona Petrič v marčevskem intervjuju za Dnevnik.

 

Proizvajalcem avtomobilov prodajo 70 odstotkov izdelkov. Posredno in neposredno pa izvozijo večino svojih izdelkov, pri čemer glavnino obsega nemški trg. V začetku lanskega leta so v serijsko proizvodnjo uvedli novo tehnologijo, in sicer metalizacijo oziroma naparevanje aluminija. Samo za ta del proizvodnje so istočasno zaposlili 30 novih sodelavcev, ki so jih morali najprej ustrezno usposobiti za delo, saj je proces metalizacije izjemno zahteven. Gre za zelo zahtevno in natančno tehnologijo, kjer v visokem vakuumu naparijo aluminij na izdelek v sloju debeline do 50 nanometrov. Trenutno metalizirajo izdelke iz plastike, predvsem za zadnja svetila avtomobilov znamk Mercedes in BMW, tehnologija pa omogoča metalizacijo tudi na večini drugih materialov z različnimi prevlekami, ne zgolj z aluminijem.

»V zadnjem obdobju smo navezali tudi dobre stike in že sodelujemo v aktivnostih za potencialne bodoče posle z nekaterimi tujimi pomembnimi akterji v avtomobilski industriji, kot so Volkswagen, Škoda in Fiat. Konkurenca je sicer izjemna, vendar pa tudi v sklopu dejavnosti, ki jih organizira slovenski avtomobilski grozd, vztrajno vzpostavljamo nova partnerstva in si tako krepimo tržni delež,« poudarja Simona Petrič, ob kateri kot prokurist podjetje od februarja letos vodi Rok Koren, v upravi pa je tudi Marjan Petrič. Lani je Elvezova ekipa 135 zaposlenih izdelala 720 različnih izdelkov v 24,538 milijona kosih.