Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Normalna telesna teža znižuje tveganje za raka

New York -  Svetovno združenje za raziskovanje raka je predstavilo študijo, v kateri so ugotavljali povezavo med življenjskimi navadami in tveganjem za raka. Gre za najbolj obsežno študijo doslej.

Zelenjava pomaga ohranjati pravo telesno težo.

Študija, v kateri so retrospektivno analizirali podatke iz sedem tisoč študij o raku, je potrdila neposredno povezavo med življenjskim stilom in rakom samo v tretjini primerov. Znanstveniki so ugotovitve strnili v nekaj priporočil. Eno od bolj presenetljivih je, da bi morali v izogib raku izjemno paziti na telesno težo. Ta naj bi bila čim nižja, vendar ne tako nizka, da bi bili podhranjeni. Novi optimalni indeks telesne teže naj bi bil med 18,4 in 25.

Med navodili za zmanjšanje tveganje so tudi izogibanje alkoholu in sladkim pijačam, svinjini, pa tudi predelanim mesnim izdelkom (salamam, hrenovkam, paštetam...). Matere bi otroke morale dojiti, tveganje za raka pa po mnenju avtorjev študije zmanjšuje tudi redna telesna vadba.

Vsako leto v svetu za rakom zboli 10 milijonov ljudi. Približno tri milijone primerov bi z zdravim načinom življenja od rojstva dalje lahko preprečili ali vsaj zaustavili. Še vedno pa za večino rakavih obolenj glavni dejavnik tveganja ostaja starost.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Pri raku ni treba trpeti bolečin Zdravje

Pri raku ni treba trpeti bolečin

Dolgotrajna bolečina pomeni trpljenje, spreminja življenje bolnika in njegove družine. Kronične bolečine lahko spremljajo tudi rakava obolenja in so pogoste po operaciji pri raku dojk. Več »

Ameriško letno poročilo: Smrtnost med ljudmi z rakom je vse manjša Zdravje

Ameriško letno poročilo: Smrtnost med ljudmi z rakom je vse manjša

Smrtnost med ljudmi z rakom je vse manjša, zlasti med tistimi, ki trpijo za rakom na debelem črevesju in danki, so znanstveniki zapisali v letnem poročilu za javnost. Več »

Slovenci pridno nabiramo »kilažo« Aktualno

Slovenci pridno nabiramo »kilažo«

Vprašanje debelosti v Evropski uniji že dobiva pandemične razsežnosti in strokovnjaki enostavno ne vedo več, kaj storiti. Debelost namreč strmo narašča in po nekaterih napovedih lahko v EU pričakujemo leta 2010 že 150 milijonov debelih odraslih in petnajst milijonov debelih otrok (vsako leto... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor