Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS
Zdravje
15.4.2014

Hekerji vdrli v bazo podatkov ordinacije za lepotno kirurgijo

Uspešna zasebna ordinacija za lepotno kirurgijo Harley Medical Group v Londonu je potrdila, da so jim hekerji vdrli v računalnike. Dokopali naj bi se do zaupnih podatkov 500 tisoč ljudi, ki so prišli na posvet o lepotnih posegih. Več »

Zdravje
14.4.2014

“Nekdo si želi zabiti klin med zdravnike in bolnike”

Oznake: zdravstvo, bolniki

Zdravniki in bolniki morajo biti v zdravstvenem sistemu zavezniki, tako bo zdravstvena politika lahko šla v pravo smer, so se strinjali udeleženci konference Kakšno zdravstvo si želimo in kako to doseči. Strinjali so se tudi, da je slovensko zdravstvo kakovostno, a da so nujne spremembe Več »

Zdravje
14.4.2014

Predstavniki GalxoSmithKline podkupovali poljske zdravnike

Britanski farmacevtski družbi GalxoSmithKline (GSK)grozi kriminalistična preiskava na Poljskem, ker naj bi podkupovala zdravnike, razkriva današnji BBC. Enajst zdravnikov in regijski direktor GalxoSmithKlina so bili obtoženi korupcije med letoma 2010 Več »

Zdravje
12.4.2014

Zdravnik toži biologa za sto tisočakov

V Nemčiji se je včeraj začel sodni proces, v katerem mladi zdravnik toži doktorja biologije, ker ta nasprotuje cepljenju. Stefan Lanka med drugim trdi, da virus ošpic sploh ne obstaja, obstaja pa svetovna zarota farmacevtske industrije. V Sloveniji zaradi zavračanja cepljenja otrok država preganja... Več »

Zdravje
10.4.2014

Hujšanje na zdravniško napotnico

Največji osip na delavnicah zdravega hujšanja je na začetku. Nekateri se namreč prijavijo z upanjem, da bo šlo brez večjih sprememb. Bližnjic in rešilnih bilk pa ne odkrijejo. Več »

Zdravje
10.4.2014

Milijoni evrov za Tamiflu, njegova učinkovitost pa vprašljiva

Oznake: Tamiflu

Več milijonov evrov je bilo porabljenih za zdravilo proti gripi Tamiflu, ki baje ni nič bolj učinkovito od paracetamola. Znanstveniki zbrani v Cochrane Collaboration se sprašujejo, kaj je bil smisel nakupa ogromnih količin Tamifluja ob grožnji pandemije ptičje gripe, če zdravilo ne zdravi, ampak... Več »

Zdravje
10.4.2014

“Boš čičala tukaj in papala”

Fotogalerija
Oznake: iz prve roke

Že dolgo je znano, da je dobro, da se z novorojenčkom čim več pogovarjamo in v večerno rutino kmalu vključimo tudi branje knjig, vendar starši pogosto ne vedo, kako bi se lotili komunikacije z otrokom. Pri nas še vedno prevladuje prepričanje, da je učenje prvega jezika nekaj samoumevnega, nekaj,... Več »

Zdravje
10.4.2014

Kako Slovenci pazimo na svoje zdravje

Oznake: Raziskava

Slovenci se zavedamo škodljivosti hitre prehrane in pomena redne telovadbe, a kljub vsemu bolj slabo pazimo na svoje zdravje. Tudi zdravnikom se raje izognemo, saj kar 80 odstotkov Slovencev zdravnika obišče le, če so resnično bolni. Več »

Zdravje
9.4.2014

Tudi mladi moški zbolijo za prehranjevalnimi motnjami

Mladi moški z motnjami prehranjevanja niso deležni enake pozornosti in pomoči kot dekleta, ugotavljajo raziskovalci. Anoreksija in druge motnje so pri najstnikih pogosto spregledane, čeprav predstavljajo kar četrtino vseh primerov tovrstnih motenj, je ugotovila Več »

Zdravje
9.4.2014

S psihičnimi težavami se srečuje že vsak peti Slovenec; višje tudi število samomorov

Ekonomska kriza vpliva na porast psihičnih motenj, na katere ima vpliv stres, ob tem pa se povečuje pojav samomorilnosti, je za STA dejal predsednik združenja psihiatrov Peter Pregelj. Kot je poudaril, bolezni, ki prizadenejo osrednji živčni sistem, prizadenejo že vsakega petega Slovenca in so... Več »

Zdravje
8.4.2014

Predelana hrana z enostavnimi sladkorji redi in zmanjša motivacijo za gibanje

Oznake: sladkorji, gibanje

Vsak ve, da si z nepravilno prehrano lahko nabere odvečne kilograme, nova raziskava pa je pokazala, da si lahko pokvari tudi motivacijo. Raziskava je namreč pokazala, da enostavni sladkorji v predelani hrani, ki sicer vsebuje manj maščob, škodljivo vplivajo na motivacijo Več »

Zdravje
7.4.2014

Majhen ugriz - velika težava: Vbod klopa ali komarja ima lahko hude posledice

Oznake: klopi, komarji

Bolezni, ki jih prenašajo členonožci, kot so komarji in klopi, v svetovnem merilu predstavljajo veliko breme. A tudi v Sloveniji, kjer je teh bolezni manj, najbolj razširjena pa sta lymska borelioza in klopni meningoencefalitis, to breme ni zanemarljivo, so opozorili na današnjem posvetu ob... Več »

Zdravje
5.4.2014

Plačal za pregled, v mukah čakal, a ostal brez datuma za operacijo

Gospod Sebastjan je ob hudih težavah s hrbtenico plačal za pregled v samoplačniški ambulanti. Po njegovih besedah so mu obljubili, da bo operiran v kratkem. Namesto tega je prejel SMS sporočilo, da imajo v UKC Maribor inšpekcijo in zato bolnikov ne morejo jemati prek Več »

Zdravje
4.4.2014

Raziskava: Vegetarijanci manj zdravi od mesojedcev

Oznake: študija

Vegetarijanci so manj zdravi od ljudi, ki uživajo meso in mesne izdelke, kljub temu, da v glavnem uživajo manjše količine alkohola, so redkeje kadilci in so fizično aktivnejši od mesojedcev, je pokazala raziskava medicinske fakultete v avstrijskem Gradcu, ki jo povzema britanski časnik Več »

Zdravje
3.4.2014

Bolezni, ki jih prenašajo klopi, je pri nas veliko

Pri nas je daleč najpogostejša lajmska borelioza, sledi ji klopni meningoencefalitis. Lani je število obolelih za obema občutno naraslo. Več »

Stran 1-786