Ker so že v prvih treh minutah gledalci videli dva zadetka, so pričakovali strelske vaje obeh moštev. Toda zatem se je hokejistom zaustavilo in do 30. minute oba vratarja nista več klonila. Sredi drugega dela igre so se Zagrebčani, ki so zaradi prometne nesreče precej zamudili na tekmo, razigrali ter zabili kar pet golov in tekma je bila odločena. Pri Medveščaku so izstopali tujci, predvsem Slovaki in Čehi, ki poletno ligo izkoriščajo za dokazovanje, saj pogodb s klubom iz hrvaške povečini še niso podpisali.

V zadnji tretjini so Ljubljančani pritisnili, dvakrat premagali Dragutina Ljubića, veterana v zagrebškem golu, za kaj več pa niso imeli moči. Priigrali so si le nekaj polpriložnosti, ki pa so jih zapravili.

"V drugi tretjini smo igrali res slabo. Zadetke smo dobivali po neumnih napakah. Ne poznamo se še ravno najbolje, saj je v klubu precej novincev in mladih hokejistov, poleg tega pa se nam pozna, da smo komaj začeli s treningi na ledu," je po tekmi povedal hokejist Olimpije Mitja Šivic , njegov nekdanji soigralec iz minule sezone Robert Ciglenečki , ki se v Zagrebu pripravlja na odhod v Italijo, pa je dodal: "Poznalo se je, da hokejisti obeh moštev še nismo veliko trenirali. Ker je bila to le prijateljska tekma, je bil tudi naboj temu primeren."

V drugi tekmi prvega kroga poletne lige na Bledu so hokejisti Acronija Jesenic s 4:3 premagali moštvo Medveščaka. Hrvaški državni prvaki so na Gorenjsko pripotovali kar z desetimi tujci, kar pa ni bilo dovolj, da bi spravili na kolena oslabljene "železarje". Gostje so sicer povedli, a so zatem prejeli štiri zadetke zapored. Prednost Jeseničanov je bila dovolj visoka, da Hrvati niso uspeli izenačiti, čeprav so v zadnjih 23 sekundah poskušali zatresti mrežo nasprotnika kar brez vratarja in s šestimi hokejisti na ledu.

Danes se bo poletni turnir na Bledu končal. Najprej se bodo pomerili hokejisti Slavije in Medveščaka, zvečer pa bodo lahko gledalci uživali še v prvem večnem derbiju v novi sezoni med Olimpijo in Jesenicami.