Janković namreč meni, da so ga v podjetju izigrali, ko so delničarji svoje deleže prodali podjetju Enlux, ki je tako povečalo svoje lastništvo na dobrih 51 odstotkov ter v nadzorni svet imenovalo svoje ljudi, tako da Mestna občina Ljubljana (MOL), čeprav ima v podjetju dobrih 43 odstotkov delnic, ostaja brez vpliva na delovanje podjetja. Zato je Janković dejal, da "s takim" direktorjem in upravo do nadaljnjega ne namerava sodelovati.

Kot je znano, dobi Javna razsvetljava od posla z mestom kakih 35 odstotkov prihodkov, največ od koncesije za vzdrževanje javne razsvetljave in cest. Le 14 dni nazaj pa je Janković napovedal, da bo Javna razsvetljava dobila še koncesijo za postavitev širokopasovnega brezžičnega internetnega omrežja, s katerim naj bi bila Ljubljana pokrita do leta 2013. Takrat je direktor občinske uprave Vasja Butina povedal še to, da bo samo izvedba prve faze, ki vključuje omreženje središča mesta do konca prihodnjega leta, stala 4,35 milijona evrov, v kar je vključena vrednost naložbe po priporočenih prodajnih cenah proizvajalca in ceniku koncesionarja, torej Javne razsvetljave. Butina je zatrjeval tudi to, da bo stroške naložbe koncesionarja krila koncesija, ki ne bo povečevala proračuna. Janković je včeraj dejal le to, da projekt omreženja Ljubljane ni ogrožen.

Direktorja Javne razsvetljave Marka Bizjaka nam tudi včeraj ni uspelo priklicati za komentar, po navedbah njegove tajnice je namreč nenehno na sestankih.